Herrarna slog H43

IK Sävehof fortsätter att göra bra resultat under försäsongen. Seriekollegan H43 Lund besegrades med 34-24 (18-16).

Herrarna befinner sig just nu i södra Sverige för att genomföra ett kortare träningsläger. Elitseriesäsongen är, precis på dagen, endast två veckor borta och att få detaljerna att stämma i spelet blir viktigare och viktigare. I kväll var det dags för Sävehof att spela den första av två planerade matcher under tiden i Skåne – H43 Lund, nykomling i högstadivisionen, stod på menyn.

Matchen inleds jämt och Sävehof, med många olika spelare igång, är starka i anfallsspelet. På andra sidan är gästerna inte lika lyckosamma och har, stundtals, svårt att handskas med rutinerade stjärnan Zoran Roganovic, stor nyckelfigur i H43. Efter 30 spelade minuter leder Partille-laget med två bollar, 18-16.

– Vi spelar bra i offensiven direkt från början, men gör några misstag här- och där. Vi har lite problem med Roganovic, en av elitseriens bästa, i första. Sen löser vi det bättre, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

Sävehof kommer underfund med sitt försvarsspel bättre i andra halvlek och stänger under långa perioder ned Lunda-klubbens skottförsök. H43 kämpar och försöker, men får se sig ifrånsprungna i målprotokollet. Herrarna står, efter 60 minuter, som segrare med tio mål, 34-24.

– Vi gick runt på mycket folk i dag och alla gör det jobb de ska, vilket jag är nöjd med. Vi saknade däremot Oskar (Ysander) och Sebastian (Karlsson) som är småförkylda. Alla är delaktiga på ett bra sätt.

I morgon är det på nytt dags för Sävehof att beträda handbollsplanen. Storsatsande Lugi, seriesegrare i fjol, med nyförvärvet Magnus Jernemyr i truppen väntar.

– Det gäller att vi ställer upp för varandra och gör det bra som lag. Vi vill också prova lite olika saker i spelet mot dem. De har ett kanongäng på pappret och det ska bli spännande att få möta dem, avslutar Sävehof-tränaren.

H43 Lund – IK Sävehof 24-34 (16-18)

Målskyttar:
Sävehof: Erik Forsell Schefvert 5, David Florander 5, Mattias Thynell 5, Victor Fridén 4, Viktor Rhodin 4, Niclas Fingren 3, Viktor Ottosson 2, Olle Forsell Schefvert 2, Daniel Wikensten 2, Tobias Albrechtson 1, Gabriel Gegerfelt 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..