Herrarna slog Guif i finalreprisen

Det är dags för förra årets finalmatch mellan Sävehof och Guif. Då vann Sävehof och gästande Guif är ute efter revansch. Men det är ingen lätt uppgift emot de regerande mästarna. Det är mycket publik som har hittat till Partillebohallen för att se detta möte mellan två av landets bästa lag. Och i publiken hittar vi även idag Jesper Nielsen som är avstängd pågrund av 2 röda kort.

Matchen inleds med ett snabbt avslut ifrån Eric Forsell Schefvert. Han tar högsta fart och kommer väldigt högt upp och avslutar nere vid målvaktens högra stolpe. Guifs Mathias Tholin visar att han inte är sämre och pressar sig förbi ett ganska svagt försvar och sätter 1-1. Eric inleder matchen väldigt bra och får bollen på planens vänstra sida och spelar ut den bakom ryggen till en fri Viktor Ottosson som sätter in bollen bakom en chanslös Richard Larsson.

Lagen är otroligt jämna och det skiljer inte mer en två mål under hela första halvlek. Sävehof låter Victor Röxner debutera i elitserien efter 16 minuters spel. Han är direkt involverad i ett bra anfall med ett bra avslut ifrån Erik Fritzon men då gör Richard Larsson en jätteräddning och kommer ut bra. Och på kontringen är det lite virrigt om vem som ska byta så en Guif spelare kan springa ensam emot Thomas Forsberg i målet och sätta dit bollen.

Efter att inte riktigt kommit in i matchen och efter en del kontringsmål byts Peter Johannesson in i Sävehof, för att vakta buren. Då har det gått 26 minuter och han hinner med två räddningar innan första halvlek är slut som har varit mycket jämn men Guif leder ändå med 14-15.

Andra halvlek är målvakternas halvlek, båda två inleder matchen väldigt starkt. Richard Larsson i Guif räddar med allt han har, där ibland mellangärdet. Det går ett högt ooo genom läktaren medans han är nere för räkning och samtidigt hörs Rally låten ”de va la gött” ur högtalarna. Men så länge bollen stoppas för att gå in i mål är en målvakt nöjd.

Robert Månsson står för en bra prestation och inleder Sävehofs ryck i matchen. Han gör två raka mål och styr även bort ett skott, allt på tre minuter. De svartklädda leder med hela sex mål emot fjolårsfinalisterna och känner att de har koll på matchen. Så med sex minuter kvar leder de med just sex bollar. Då slarvas det mycket i både försvar och anfallspel. Peter Johannesson blir ensam med Guif spelarna och de kommer upp till 31-30 med 20 sekunder kvar att spela. Sävehof har bollen och Guif sätter upp alla spelare utan två på Sävehofs planhalva. Men hemmalaget är för passiva och tvingas släppa bollen vilket gör att Guif får frikast men ett snabbt hemjobb av Fridén gör att de får ett sista frikast med två sekunder kvar som de missar och Sävehof vinner även den här matchen. 31-30.

Mikael Franzén har ett stort leende i ansiktet och är nöjd med segern. Han säger att det som gör att Sävehof rycker är Månsson och Johannessons vägvilja och de presterar bra när de sätts på eldprov.

– Man ser vad som händer när man inte ger upp. Visst blev det spännande men jag är jätteglad att vi vann.

IK Sävehof – IF Guif 31-30 (14-15)
IK Sävehof: Erik Fritzon 5, Victor Fridén 4, Tobias Johansson 1, Robert Månsson 2, Tobias Albrechtson 3, Eric Schefvert 2, Viktor Ottosson 4, Fredrik Larsson 5, Emil Berggren 5.
Guif: Pontus Axell 2, Richard Blank 1, Robin Andersson 5, Sebastian Hammar 2, Mathias Tholin 3, Daniel Pettersson 2, Tobias Aren 4, Helge Freiman 3, Robin Oldberg 1, Mattias Zachrisson 7.

Pris till bäste spelare:
IK Sävehof – Peter Johannesson
GUIF – Robin Andersson

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..