Herrarna slog Caperiotumba

Sävehofs herrar skulle idag spela sin tredje match på sex dagar när CaperioTumba från Stockholm gästade Partillebohallen. Nykomlingarna låg inför matchen på sista plats och nu väntade heller ingen lätt uppgift för dem mot ett Sävehof som hade väldigt bra form och tre raka segrar i elitserien.

Matchen inleds ganska jämnt och lagen följdes åt resultatmässigt i inledningen. Men vid ställningen 5-6 svarade Sävehof för ett litet ryck. Killarna gjorde snabbt fyra raka mål och gick upp i en tremåls-ledning, 9-6. Men gästerna ville inte ge sig utan tog sig in i matchen igen. Trots att det kändes som att Sävehof hela tiden höll i taktpinnen lite grann så bet Tumba ifrån bra och med fyra minuter kvar att spela av halvleken var ställningen 14-14. Men då visar Sävehof klass och svarar på kort tid för fyra raka mål som gör att de kan gå till halvtidsvila med en fyramålsledning 18-14 i bagaget. Nu hade killarna gett sig själva ett bra läge för att plocka sin fjärde raka seger.

Tumba startar den andra halvleken på ett väldigt bra sätt och har snabbt halverat Sävehofs ledning till endast två bollar. Men några minuter senare så har killarna svarat för ett nytt ryck och dragit iväg till en femmåls-ledning. Sedan svängde det fram och tillbaka lite i målprotokollet under en stund. Gästerna kommer dock aldrig speciellt nära att hota Sävehofs ledning i den andra halvleken. Och till slut rinner siffrorna iväg till 35-27 till Partille-laget som tar sin fjärde raka vinst i serien.

Killarna vinner till slut matchen ganska enkelt, även fast Tumba kämpade hårt och slet bra. Noterbart är också att Robert Johansson svarade för sitt 500:e Elitseriemål ikväll samt att Gabriel De Santis svarade för sitt första Elitseriemål på hemmaplan. Grattis!

Nästa match för herrarna spelas på söndag då Chambery Savoie gästar Scandinavium i en viktig Champions League- match.

Mikael Franzén är väldigt nöjd med att laget lyckades ta sin fjärde raka seger och ser fram emot matchen på söndag:

– Vi inleder visserligen lite halvknackigt men jag tycker att vi kommer igång mer och mer ju längre matchen leder. Vi genomför en bra andra halvlek och kan till slut rycka iväg och vinna ganska enkelt.

Mikael ger lite extra beröm till Jesper Nielsen, Emil Berggren och Victor Fridén som alla bidrog bra offensivt. Även Peter Johannesson i målet spelade bra.

– Det känns väldigt skönt att få den här ”lätta” segern inför matchen på söndag. Vi spelade riktigt bra nere i Frankrike mot Chambery och det måste nog till något liknande om vi ska få med oss poäng från Scandinavium. Det är en väldigt viktig match och vi ska göra allt för att ta den viktiga segern, avslutar han.

IK Sävehof – Caperiotumba 35-27 (18-14)
Sävehof: Jesper Nielsen 10, Victor Fridén 6, Robert Johansson 5, Eric Forsell-Schefvert 5, Emil Berggren 4, Tobias Albrechtson 3, Michael Apelgren 1, Gabriel De Santis 1.
Caperiotumba: Victor Skillhammar 6, Andreas Asp 6, Tobias Rosengren 3, Rasmus Johansson 3, Sebastian Johansson 3, Jesper Linnell 2, Hampus Asp 2, Christoffer Brännberger 1, Niklas Engdahl 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..