Herrarna övertygade i Roslagen

IK Sävehof fortsätter att prestera bra handboll under säsongsupptakten. Rimbo HK, nya i elitserien, besegrades med 38-27 (16-14) i Sparbankshallen.

Matchen inleds jämnt och initiativet svänger mellan lagen under de öppnande minuterna. Sävehof ökar snart farten och rycker även i från i målprotokollet. Då 18 minuter spelats leder gästerna med sex bollar, 12-6. Rimbo har inga planer på att ge upp utan jobbar sig i stället närmare. När den första halvleken avslutats är Partille-klubbens försprång nere på två bollar, 16-14.

Rimbo gör det första målet, efter pausen, men sen är det slutet på det roliga för laget. Sävehof kontrollerar händelserna väl och står för bra aktioner i anfallsspelet. Nykomlingarna gör vad de kan för att hålla stången – utan att lyckas. Slutsiffrorna skrivs till 38-27 i bortafavör.

– Det var en stabil seger på det stora hela, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

Rimbo HK Roslagen – IK Sävehof 27-38 (14-16)

Målskyttar:
Rimbo: Endrit Abdullahi 7, Jerry Tollbring 5, Ken Tollbring 5, Adam Jernberg 4, Fredrik Johansson 3, Jeff Tollbring 2, Fredrik Blomqvist 1.
Sävehof: Mattias Thynell 10, Viktor Ottosson 7, Victor Fridén 6, Tobias Albrechtson 4, Eric Forsell Schefvert 4, Oskar Ysander 3, David Florander 3, Viktor Rhodin 1.

Utv: RHK: 3X2 IKS: 4X2
Domare: Bardia Mousavi / Martin Strand