Herrarna nära seger mot Chambery

Sävehof förlorade Champions League matchen mot franska Chambery Savoie med 33-30 (17-17) trots att man svarade för en riktigt bra insats. Chamberys tre raka mål vid ställningen 25-24 i slutdelen av matchen avgjorde dock tillställningen.

Matchen inleds ganska avvaktande från båda lagen, men Chambery får med sig två straffkast och går då upp i en 2-0 ledning efter fyra minuter. Sävehof jämnar dock ut underläget ganska snart och efter tio minuter är ställningen 5-5. Bara sekunder senare tar man ledningen för första gången då Victor Fridén sätter en straff. Efter detta böljar matchen fram och tillbaka, både resultat och spelmässigt. Vid ställningen 13-11 efter tjugo minuter, ser det dock ut som att fransmännen är på väg att rycka ifrån lite resultatmässigt. Tränaren Mikael Franzén tar då en timeout och efter den kommer Sävehof in i matchen igen, och utjämnar snabbt till 13-13. Man avslutar halvleken riktigt bra och det ser länge ut som att man ska få gå till pausvila som ledare. Men två snabba Chambery-mål i slutskedet på halvleken gör att ställningen är 17-17 efter trettio minuter.

Sävehof ska känna sig riktigt nöjda med sin första halvlek då man har spelat riktigt bra, framförallt offensivt, där man verkligen fått det att stämma. Men Chambery spelade också riktigt bra, och oavgjort var nog ett rättvist resultat i halvtid. Extra bra i Sävehof var Victor Fridén, Emil Berggren och Viktor Ottosson, som låg bakom väldigt mycket av lagets fina offensiva spel i första halvleken. Det blir en spännande fortsättning på matchen i andra halvlek.

Andra halvlek inleds på samma sätt som den första, lagen följs åt både resultat och spelmässigt. Målvakterna i båda lagen spelar också riktigt bra, och det är en väldigt underhållande match att titta på. Efter tio minuter leder dock Chambery med 22-21 och vågskålen börjar tippa över lite till deras fördel. Men Sävehof fortsätter att kämpa och slutet känns väldigt ovisst. Vid ställningen 25-24 till Chambery, så gör fransmännen tre raka mål och rycker då ifrån till en fyramåls-ledning. När sju minuter återstår av matchen byter Sävehof målvakt, och duktige Thomas Forsberg byts ut mot Peter Johannesson. När Jesper Nielsen två minuter senare tilldelas ett rött kort känns matchen avgjord. Men Sävehof fortsätter att kämpa och matchen var spännande ändå in i slutet. Men Chambery vinner till slut med 33-30. De tre raka målen med ungefär tio minuter kvar blir matchavgörande.

Sävehof ska dock vara väldigt nöjda med sin insats, då man spelade riktigt bra under hela matchen och visade prov på stor lagmoral. Chamberys fina slutdel på matchen gör att Partillelaget får lämna Frankrike med noll poäng i bagaget. Bäst i Sävehof var Emil Berggren och Fredrik Larsson, med sju respektive sex mål vardera. Även Victor Fridén och Viktor Ottosson var bra matchen igenom. Nästa Champions League match spelas på lördag borta mot regerande mästarna Barcelona.

Chambery Savoie – IK Sävehof 33-30 (17-17)
Målskyttar: Emil Berggren 7, Fredrik Larsson 6, Viktor Ottosson 5, Victor Fridén 5 (4), Jesper Nielsen 3, Tobias Johansson 2, Eric Schefvert 2 (1).

Text: David Flatbacke-Karlsson

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..