Herrarna krossade Skövde på bortaplan

Efter förra veckans förlust mot Guif är herrarna återigen på segertåget. Dagens match mot IFK Skövde blev aldrig en match.

Skövde var med till 1-1, sen var det inget snack om hur matchen skulle sluta, Sävehof var heltaggat från början. Nyckeln till segern låg absolut i försvaret, Skövde tilläts inte till någonting, vilket resulterade i enkla kontringsmål. Efter knappa tjugo minuter spelade var ledningen uppe i 12-4, som i halvtid utökades till 19-10.

– ”Väldigt noggranna framåt som bakåt”, löd tränare Franzéns analys i paus.

Andra halvlek startade med fem raka Sävehof mål och den halvtysta Skövdepubliken blev helt tyst. Sävehof bytte runt mycket i andra halvlek, alla som var inne på plan gjorde det dom skulle göra. En väldigt stabil insats av hela laget.

– ”Stabilt och fokuserat i 60 minuter. En av våra bättre matcher detta år”, avslutar en mycket nöjd Mikael Franzén.

Bäst i Sävehof idag var målvakten Thomas Forsberg (48%), Erik Fritzon, Jonathan Stenbäcken och Johan Jakobsson.

IFK Skövde – IK Sävehof 22-38 (10-19)
Målskyttar: Erik Fritzon 11, Johan Jakobsson 9, Jonathan Stenbäcken 8, Jesper Nielsen 4, Victor Fridén 4 (1), Robert Johansson 1, Eric Forsell-Schefvert 1.

Text: Martin Gunnérus

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..