Herrarna körde över Ystad

Sävehofs herrar tog en viktig seger när Ystads IF kördes över i Partillebohallen. Slutresultatet skrevs till hela 40-27 (21-13) efter att killarna svarat för en riktigt bra insats.

Det var en toppmatch i Partillebohallen som väntade när serietvåan Ystads IF gästade Sävehofs herrar. Herrarna kom till spel med bra självförtroende efter segern mot Aranäs i fredags, som bröt en två matcher lång förlustsvit. Motståndarna från Österlen har övertygat stort under hösten och endast förlorat två matcher. Så det var en tuff nöt att knäcka för herrarna.

Man får dock en riktigt bra start på matchen och tack vare två mål av Jesper Nielsen går man fram till en 2-0 ledning redan efter en minuts spel. Ystad kommer dock snart igång och hämtar nästan omedelbart in underläget. Sedan svänger det fram och tillbaka lite grann tills i den tolfte minuten då Sävehof svarar för ett jätteryck. På drygt tretton minuter gör man elva mål och går då från ställningen 7-7 till 18-10! Ystad kommer visserligen in lite grann i matchen igen och jämnar ut spelet hyfsat. Men halvleken vinns av Sävehof med hela 21-13. Planens gigant i första halvlek var Jesper Nielsen som totalt svarade för sju mål. Killarna har nu satt sig i ett riktigt bra läge inför de återstående trettio minutrarna av matchen.

Ystad kommer upp bättre i starten på den andra halvleken och efter några minuters spel har de halverat Sävehofs ledning till fyra bollar. Men närmare än så kommer inte Skåne-laget idag. Sävehof fortsätter att ösa in mål framåt och kör över sina motståndare. Och till slut vinner Partille-laget matchen med utklassningssiffrorna 40-27 inför en jublande hemmapublik. En riktigt stark seger och nu är Sävehof endast en poäng bakom Ystad i tabellen samtidigt som man även tog in några poäng på serieledande Guif. Emil Berggren och Jesper Nielsen var matchens bästa målskyttar och svarade tillsammans för tjugo mål.

Nästa match för herrarna spelas på torsdag i Scandinavium då man tar sig an Kadetten Schaffhausen i en viktig Champions League match. Seger där och ett avancemang ser klart rimligt ut.

Mikael Franzén är förstås riktigt nöjd med killarnas insats och ser framemot matchen på torsdag:
– Jag tycker att vi gör våran bästa match för säsongen idag. Vi dominerar fullständigt i första halvlek, sen tappar vi visserligen lite grann i inledningen på andra. Men det tar vi tag i snabbt igen och vinner till slut väldigt välförtjänt.

Mikael tycker att Emil Berggren, Jesper Nielsen och Thomas Forsberg stod ut lite extra idag, men tilläger också att laget som kollektiv svarade för säsongens bästa insats.

– Det blir en tuff match på torsdag. Vi har sett Schaffhausen spela flera matcher och det är ett riktigt bra lag vi ställs emot. De har flera duktiga och unga spelare och har tokdominerat i Schweiz under de senaste åren, säger han.

IK Sävehof-Ystads IF 40-27 (21-13)
Sävehof: Emil Berggren 12, Jesper Nielsen 8, Erik Schefvert 5 (2), Victor Fridén 4 (2), Michael Apelgren 4, Tobias Johansson 3, Robert Johansson 2, Erik Fritzon 1, Robert Månsson 1.
Ystad: Palle Hansen 7, Philip Nilsson 4, Sebastian Seifert 4, Martin Bager 3, Jim Gottfridsson 3,  Gustav Thulin 3, Ola Netterheim 2, Jacob Nygren

Pris till bästa spelare:
IK Sävehof – Emil Berggren
Ystads IF – Palle Hansen

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..