Herrarna körde över Hammarby

Spännande värre inför kvällens match, ett Sävehof som haft en oavgjord och en förlust på de senaste matcherna och ett Hammarby som är i stort behov av poäng i bottenstriden. Sävehof starten var idag gigantiskt bra, tätt bakåt, bra målvaktsspel av Thomas Forsberg och flera kontringsmål gör att det tidigt är stor skillnad mellan lagen. Fem minuter spelade och ställning 4-0 till hemmalaget tar Hammarby tidig time out. Efter 10 min har skillnaden blivit ännu större och de mål som görs av Hammarby är på kontring av den spelare som enbart spelar försvar och det är Johan Pilfalk, efter 16 min är det hela 10-2 och Sävehof har hela åtta målskyttar. Halvtidsvilan med 16-7 kunde nästan varit ännu mera.

Att skriva om andra halvlek bryr vi oss inte om, skillnaden mellan lagen var idag alldeles för stor och Hammarby gör fruktansvärt många tekniska spel och kastar bort bollar väldigt mycket. Jesper Nielsen fick idag priset som bäste spelare i hemmalaget, detta tack vare ett enormt slit i försvaret, han var grym, bra var även Thomas Forsberg som vi redan nämnt, i bortalaget Hammarby går priset till bäste spelare till Kasper Ottesen, men även Martin Dolk var duktig. Albin Tingsvall kämpade på men fick inte så mycket uträttat. Slutresultat 29-17, klart rättvist.

IK Sävehof: Robert Johansson 3, Michael Apelgren 3, Jesper Nielsen 1, Victor Fridén 3, Tobias Johansson 1, Jonathan Stenbäcken 2, Viktor Ottosson 2, Johan Jakobsson 4, Alexander Stenbäcken 3, Niclas Barud 3, Erik Fritzon 4.
Hammarby: Johan Pilfalk 2, Kasper Ottesen 4, Nils Pettersson 2, Josef Pujol 2, Martin Dolk 4, Albin Tingsvall 3.

Pris till bäste spelare:
IK Sävehof – Jesper Nielsen
Hammarby – Kasper Ottesen

Text: Jerry Hallbäck
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..