Herrarna körde över Caperiotumba

Omgång nummer två i seriespelet drar igång och efter en skön seger mot Hammarby är det ännu ett Stockholmslag som står för motståndet. Tumba inledde med en förlust emot Alingsås då på bortaplan.

Sävehof börjar starkt och med ett fint mål av Jesper Nielsen, Sävehof trycker på och får även in ett andra mål i inledningen av matchen. Sedan kommer Tumba tillbaka och lagen följs åt fram till 3-4 då Sävehof gör fyra raka baljor. Och Sävehof får ett stort övertag och kan spela mer avslappnat och kör totalt över Tumba. Det är väldigt bra intensitet ifrån Partillespelarna, hårt och bestämt både framåt och bakåt.

I andra halvlek får målvakten Peter Johannesson chansen efter att Thomas Forsberg har storspelat i målet. Peter visar att han inte vill vara sämre och gör ett lika bra gediget jobb med bra räddningar. Sävehof spelar ett fantastiskt försvarsspel och leder med så mycket som 16 bollar efter 43 minuters spel.

Mikael Franzén sprudlar av glädje efter matchen och är för dagen allra mest nöjd med försvarsspelet och målvaktsspelet.

– Jag tycker att vi satte ned foten direkt och de fick det väldigt tufft när ”Foppa” började rädda och därför blir de lite rädda för att skjuta tycker jag. Det är grymt kul när det kan vara såhär.

Mikael säger att de hade bra koll på Tumba då de hade kollat igenom deras senaste match emot Alingsås och hade bra koll på deras rörelser. Och när domarna blåser av matchen har Sävehof vunnit med hela 17 mål.

Extra kul att Robert Månsson gjorde sitt livs första elitseriemål, det lär komma fler! Grattis Robban.

Caperiotumba – IK Sävehof 14-31 (7-17)
Jesper Nielsen 5, Victor Fridén 4 (2), Erik Fritzon 4, Fredrik Larsson 3, Emil Berggren 3, Eric Forsell-Schefvert 2, Robert Johansson 2, Tobias Albrechtson 2, Tobias Johansson 2, Viktor Ottosson 2, Robert Månsson 1, Anton Blickhammar 1.

Text: Jakob Hasslöw

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..