Herrarna förlorade mot Guif

IK Sävehofs herrar förlorade hemmapremiären mot Guif med 24-27 (12-12) och får fortsatt vänta på säsongens första poäng.

IK Sävehofs herrar skulle ta sig an Guif i elitseriesäsongen 2012-2013 års första hemmamatch. Partille-laget kom till spel som ett revanschsuget gäng efter det tunga nederlaget i premiären mot Alingsås medan gästerna från Eskilstuna kom till spel med bra självförtroende efter sin inledande vinst mot VästeråsIrsta. Detta var också en repris på SM-finalen 2011 där Sävehof enkelt segrade. Merparten av de som valde att spendera lördagseftermiddagen i Partillebohallen hoppades nu på samma matchutgång.

Matchen inleds på ett jämt och välspelat sätt och det är två lag som startar upp med ett bra försvarsspel. De lägen som de defensiva enheterna inte kan avstyra tar respektive målvakter hand om. Det dröjer drygt fyra minuter innan Victor Fridén kan göra tillställningens första mål för sitt Sävehof. Hemmalaget tar över spelet mer och mer eftersom och står för ett bra och effektivt skytte. När tio minuter har spelats leder Sävehof med tre bollar, 6-3. Guifs tränare Kristjan Andresson inser att matchen är på väg att glida ur sitt lags händer och tar en Time-Out. Den ger ett önskat resultat för hans mannar och drygt fem minuter senare sätter Daniel Peterson 7-7 och utjämnar kampen resultatmässigt. Gästerna tar sedan ett tillfälligt grepp om händelserna på plan och med sju minuter kvar att spela av halvleken har Guif vänt på steken och leder med två bollar, 11-9. Sävehof rycker dock upp sig under slutminuterna och kan gå ikapp till oavgjort. När slutsignalen ljuder efter 30 spelade minuter är ställningen 12-12 och en oviss andra halvlek väntar.

Den andra halvleken inleds likt den första på ett tätt och jämt sätt. Lagen byter chanser med varandra och turas om att föra anfallen. Guif kan dock ta upp sig upp i förarsätet mycket tack vare en glödhet Mathias Tholin som sätter så gott som varje skott han avlossar. Efter tio spelade minuter leder Guif med två bollar, 19-17. Sävehof har i detta läge problem med målskyttet och kommer in i en liten svacka spelmässigt. När femtio minuter har passerat på matchklockan visar en ung och lovande Sävehof-talang upp sig för hemmapubliken. Olle Forsell-Schefvert svarar för sitt första elitseriemål i karriären när han prickar in 21-24 bakom en annars utmärkt Robin Hallberg i Guif-målet. Hans inhopp ger laget energi och bidrar tillsammans med Peter Johannessons fina målvaktsspel till att laget kan få kontakt i målprotokollet igen. Bara minuter senare sätter Fredrik Larsson en straff och reducerar ställningen till 23-25. Då återstod det åtta minuter att spela och publiken i Partillebohallen hade fått upp hoppet om en vändning. Men trots att killarna kämpar och försöker så kan Guif hålla undan och vinner till sist matchen med 27-24.

Ett tungt nederlag för IK Sävehofs herrar som i och med detta inkasserade säsongens andra raka förlust. Som tur är finns det möjlighet till plocka årets första vinst redan på onsdag när laget reser till Uppsala för att möta Skånela IF på bortaplan. Avkast sker klockan 19.00 i Fyrishov.

Magnus ”Bagarn” Johansson är besviken över att laget förlorade för andra matchen i rad men såg ändå förbättringar i defensiven.

– Vi spelar ett bättre försvarsspel än vad vi gjorde i onsdags och vi hade pratat igenom vad Guif vad är bra på och vad de skulle göra. Jag tycker att vi överlag fick en bra träff på dem. Men vi har lite att jobba i anfallsväg gällande omställningar i spelet. Det är alltid surt att förlora, säger han.

På onsdag tar sig Sävehof an Skånela IF på bortaplan och Magnus vet att det krävs en bra prestation av hans lag i fall de ska kunna lämna Uppsala med full pott.

– Skånela är ett nykomlingslag som kämpar hårt för varandra och var nära att slå Hammarby i premiären. Det kommer att bli en tuff match för oss, avslutar ”Bagarn”

IK Sävehof-Eskilstuna Guif 24-27 (12-12)

Målskyttar:
Sävehof: Victor Fridén 6, Fredrik Larsson 5 (1), Kent Robin Tönnesen 3, Kristian Bliznac 2, Eric Forsell Schefvert 2, Olle Forsell Schefvert 2, Viktor Rhodin 1, Robert Johansson 1.
Guif: Mathias Tholin 8, Daniel Peterson 5 (1), Mattias Zachrisson 4, Alexander Stenbäcken 3, Richard Blank 2 (1), Daniel Ekman 2, Haukur Andrésson 2, Heimi Heimison 1.

Publik: 955

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..