Herrarna förlorade i Alingsås

En så där fyra mil inåt landet hittar vi våra grannar i Alingsås. Det är en klubb som varit ute i Europa och inte är det lättaste motståndet. Båda lagen har bara en förlust i bagaget inför mötet och inget av lagen vill ha den där andra förlusten.

Matchen drar igång och Sävehof tar ledningen i matchen genom Fredrik Larsson. Detta visar sig vara enda gången i matchen som Sävehof har ledningen. Partillelaget är med fram till 5-4 men efter det går det inte att hänga med i Alingsås höga tempo. Sävehof kommer till anfall men antingen är avsluten för dåliga, tar i ramen eller går utanför. När de väl går på mål så står Alingsås målvakt för flera räddningar i rad. Detta gör att målvakten får ett stort psykologiskt övertag på Sävehofspelarna. Och för Alingsås går nästan allt in under en period. Som mest leder Alingsås med hela åtta mål, 16-8. Men när första halvlek äntligen är över är resultatet 16-9 då Sävehof får in en boll innan halvtidsvilan.

Andra halvlek drar igång och det är ett helt nytt Sävehof vi ser. Förmodligen fick de sig en rejäl tankeställare efter den första halvleken. Men nu ser laget betydligt piggare och fräschare ut. Det är ingen som hänger med huvudet utan laget kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Alingsås försöker så gott de kan hänga med i det snabba omställningsspelet men klarar inte av det. Sävehof kommer upp till 18-16, efter en fin kontring då Thomas Forsberg räddar bollen och sedan passar den till en snabbt löpande Viktor Ottosson. Lagen följs åt upp till 21-19. Men då har det behövts för mycket krafter för att komma tillbaka och efter det här går proppen ur för Sävehof. Alingsås kan än en gång kunna rycka ifrån och leder med sex bollar 25-19, då är det sex minuter kvar att spela.

Matchen avslutas med att Sävehof kommer tillbaka ännu en gång och är som mest bara en boll ifrån Alingsås, men det hjälper inte idag och hemmalaget vinner med 28-26. Tränaren Mikael Franzén tycker att det var stor skillnad på första och andra halvlek.
– I första förlorade vi alla vår hemspring och de var bättre och fick in många kontringar. Men i andra visade vi riktigt bra moral och tog jobbet och förlorade bara med två bollar. Hade vi fått någon med oss i slutet, så hade vi lika gärna varit vi som gått hem med segern.

Han säger också att det ska bli skönt med ett litet uppehåll ifrån elitserien nu och att bara kunna fokusera på Champions League-spelet. Sedan är det bara att ta en match i taget.

Alingsås HK – IK Sävehof 28-26 (16-9)
Målskyttar: Emil Berggren 2, Erik Fritzon 1, Victor Fridén 6 (3), Viktor Ottosson 4, Fredrik Larsson 5, Eric Forsell Schefvert 3 (1), Jesper Nielsen 2, Tobias Albrechtson 3.

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..