Herrarna föll tungt i Skövde

IK Sävehofs herrar förlorade den fjärde kvartsfinalen på bortaplan mot IFK Skövde med 26-30 (13-14). Laget missade i och med förlusten chansen att säkra en semifinalplats redan ikväll och serien fortsätter på söndag i Partille.

IK Sävehofs herrar reste till Skövde för att ta sig an IFK Skövde på bortaplan i den fjärde kvartsfinalen. Laget förlorade den första matchen i Partille men har sedan dess tagit två raka vinster i två jämna tillställningar och nu hade laget chansen att säkra semifinalplatsen i Arena Skövde. Hemmalaget i sin tur var piskade att vinna för att inte deras säsong skulle ta ett abrupt slut. Så det var upplagt för en spännande och intressant kamp i Arena Skövde.

Matchen inleds ganska avvaktande och det dröjer hela fyra minuter innan Fredrik Larsson sätter 1-0 för Sävehof och gör kvällens första mål. I hemmalagets mål startar Mikael Appelgren starkt och svarar för flera bra räddningar, vilket leder fram till att Skövde kan ta över taktpinnen och några minuter senare står det 4-2 till hemmalaget som snabbt har vänt på underläget. Sävehof har lite svårt att få sitt offensiva spel att stämma och det utnyttjar Skövde hänsynslöst genom ett väldigt effektivt skytte. När 20 minuter är spelade är hemmlagets ledning uppe i fyra bollar, 11-7. Men Sävehof kommer tillbaka spelmässigt under halvlekens slutdel och börjar även få hål på den storspelande Appelgren i hemmamålet. När trettio minuter är spelade är Skövdes ledning nere i endast en boll, 14-13 och matchutgången känns väldigt oviss.

Den andra halvleken inleds på ett jämnt sätt och båda lagen får bra utdelning framåt. Efter tio spelade minuter är Skövdes ledning fortfarande nere i ett ynka mål, 19-18.  Och i den femtonde minuten skjuter Eric Forsell-Schefvert 20-20 och utjämnar ställningen helt för första gången på väldigt länge. Nu verkar det som att Partille-laget är på väg att ta över spelbilden. Med nio minuter kvar att spela ger Emil Berggren sitt lag ledningen med 23-22 och nu sitter helt plötsligt Sävehof i förarsätet med liten marginal. Skövde har dock inga planer på att släppa iväg Sävehof i målprotokollet och på drygt tre minuter svarar de för fyra raka mål och går upp i en ledning med tre bollar, 26-23. Och uppförsbacken blir för brant för killarna efter detta ryck. Sävehof kämpar och försöker men idag räcker det inte hela vägen och hemmalaget vinner till sist matchen med 30-26.

I och med detta utjämnar IFK Skövde kvartsfinalserien till 2-2 och tvingar fram en femte och direkt avgörande match. Den spelas på söndag i Partillebohallen och nu gäller det för Sävehof att snabbt skaka av sig besvikelsen från kvällens förlust och ladda om inför den viktiga kampen.

Mikael Franzén är besviken över att laget inte lyckades avgöra matchserien ikväll, men ser framemot söndagens tillställning.

– Vi har bara ledningen i början och en gång med tio minuter kvar idag. Skövde sitter i förarsätet, men vi lyckas jobba oss tillbaka och har chanser att avgöra. Tyvärr lyckades vi inte knyta ihop säcken.

Mikael berömmer Erik Frtizon och Tobias Albrechtson som båda var starka offensivt under matchen.

– Det är vinna eller försvinna på söndag. Det är små marginaler och jämna matcher, med en stark kamp mellan lagens målvakter. Vi ska försöka rätta till några saker defensivt.  Det ska bli en fantastisk match att spela, säger han.

IFK Skövde-IK Sävehof 30-26 (14-13)

Målskyttar:

Skövde: Tobias Warvne 10, Niklas Forsmoo 6, Rasmus Wremer 5, Daniel Komayesh 4, Jonas Samuelsson 3, Andreas Nilsson 2.

Sävehof: Emil Berggren 5 (1), Erik Fritzon 4, Tobias Albrechtson 4, Fredrik Larsson 4, Erik Forsell Schefvert 2, Victor Fridén 2 (2), Niclas Barud 1, Robert Johansson 1, Viktor Ottosson 1, Michael Apelgren 1.

Publik: 1870

Domare: Mattias Wetterwik / Mirza Kurtagic

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..