Herrarna föll i Tyskland

IK Sävehofs herrar förlorade bortamatchen i Champions League mot de regerande mästarna THW Kiel med 34-43 (15-25).

Hemmalaget satte gasen i botten direkt och tog sig snabbt upp i förarsätet. Sävehof svarade dock upp med att kämpa hårt och fick en bra utdelning offensivt. Men i försvarsspelet stämde det inte lika bra och laget hade väldigt svårt att få stopp på Kiels skarpskjutande spelare. När trettio minuter spelats ligger Partille-laget under med tio bollar, 25-15.

Kiel inledde den andra halvleken på ett stabilt sätt men Sävehof skulle tack vare ett bra flyt i offensiven närma sig ordentligt i målprotokollet. Med femton minuter kvar att spela var hemmalagets ledning nere i endast tre bollar, 32-29. I slutskedet av tillställningen visar dock Kiel varför man är världens för tillfället bästa lag då man fullständigt stänger ner Sävehofs anfallsförsök och får en fin utdelning på sina offensiva insatser. Det rinner iväg till en vinst med nio bollar, 43-34 för hemmalaget när slutsignalen ljuder.

THW Kiel – IK Sävehof 43-34 (25-15)

Målskyttar:
Kiel: Marko Vujin 9, Marcus Ahlm 5, Filip Jicha 5, Niclas Ekberg 4, Dominik Klein 4, Aron Palmarsson 4, Christian Sprenger 4, Christian Zeitz 2, Momer Ilic 2, Daniel Narcisse 2, Gudjon Valur Sigurdsson 1.

Sävehof: Kristian Bliznac 8, Jesper Nielsen 7, Victor Fridén 5, Erik Forsell Schefvert 3, Robert Johansson 3, Kent Robin Tönnesen 3, Viktor Ottosson 2, Michael Apelgren 1, Tobias Albrechtson 1, Fredrik Larsson 1.

Publik: 9.800
Domare: Oyvind Togstad / Rune Kristiansen (Norge)

Text: David Flatbacke-Karlsson

Med 32–31 som slutresultat i torsdagens bortamöte med HF Karlskrona..

Chans till kvartsfinal i European League! – än lever hoppet..

Ett svängigt derby mot Önnereds HK fick avsluta grundserien av..