Herrarna föll i premiären

IK Sävehofs herrar förlorade säsongens första seriematch med Magnus ”Bagarn” Johansson vid rodret med 32-34 (14-19) efter att Alingsås svarat för ett rejält ryck i vardera halvlek.

Så var det dags för IK Sävehofs herrar att kasta igång Elitseriesäsongen 2012-2013 med en bortamatch mot Alingsås HK på dagen fyra månader efter att ha säkrat SM-Guldet mot IFK Kristianstad i Malmö Arena. Då fanns tränaren Mikael Franzén på Partille-lagets tränarbänk men ikväll stod han som huvudansvarig för motståndarna som hade en ganska tuff säsong i fjol och fick se sig besegrade i kvartsfinal-spelet mot Sävehofs kommande finalkompanjoner Kristianstad. Det var även en väldigt speciell kväll för Kristian Bliznac som har ett förflutet i hemmalaget. Men nu skulle ny historia skrivas och både han och hela laget var sugna att inleda Elitserie-spelet 2012-2013 med en vinst.

Matchen inleds på ett jämnt sätt och det är två lag som tidigt vill visa var skåpet ska stå. Fredrik Larsson blir Sävehofs första målskytt för säsongen när han sätter 1-1 efter drygt tre minuter. Det fortsätter att vara jämnt spelmässigt och båda lagen svarar för ett bra skytte. När tio minuter är spelade är ställningen fortsatt lika, 6-6. Men därefter kommer gästerna in i en svacka spelmässigt och målskyttet går tillfälligt i baklås. Hemmalaget fortsätter dock att vara effektiva offensivt och kan tack vare det och ett stabilt försvarsspel rycka ifrån till en ledning med fyra bollar, 14-10 efter tjugo spelade minuter. Sävehof kämpar och försöker under halvlekens slutdel men har det fortsatt tufft att få skyttet att stämma. Mikael Aggefors kommer upp med flera fina räddningar och hjälper sitt lag till en ledning med fem mål i paus, 19-14.

Sävehof startar den andra halvleken piggt och börjar snabbt knapra in på hemmalagets ledning. Det dröjer knappt tre minuter innan Partille-laget har svarat för tre raka mål och reducerat ställningen till 19-17. Men efter det tar Alingsås över spelet igen och står för ett vasst och effektivt skytte vilket gör att laget kan dra iväg till en ledning med hela sju bollar, 25-18 med 15 minuter kvar att spela. Partille-laget har fallit tillbaka i samma synder som i första halvleken och har svårt att få det att stämma spelmässigt, samtidigt som hemmalaget spelar disciplinerat och stabilt. Sävehof har dock inga planer på att vika ner sig och kämpar bra under matchens slutskede. Killarna börjar få utdelning offensivt och kan snabbt hyfsa siffrorna rejält. Med 90 sekunder kvar att spela sätter Victor Fridén 33-31 och ett litet hopp har nu tänts för gästerna. Men kort därefter svarar Alingsås Marcus Enström för ett mål och sätter punkt för tillställningen som slutar 34-32 till hemmalaget.

Givetvis väldigt surt för herrarna att inleda säsongen med en förlust i derbymatchen men det finns ingen tid att gräva ned sig över nederlaget. Redan på lördag spelas nästa match när Guif kommer på besök till Partillebohallen. Avkast sker klockan 16.15 och tillställningen visas även på SVT1.

Magnus ”Bagarn” Johansson är inte nöjd med vad hans lag presterade under kvällens seriepremiär och tränardebutanten blickar redan framemot nästa match.

– Vi kommer på efterkälken direkt och försöker jobba oss tillbaka. Men vi slarvar för mycket samtidigt som Alingsås gör det väldigt bra och var värdiga vinnare. De för matchen i stort sett hela tiden och straffar oss för våra misstag. De hade också ett väldigt tryck på läktaren som hjälpte, men det visste vi om och hade kunnat varit bättre förberedda på. Vi spelar inte på den nivå som vi vill spela på, säger ”Bagarn”

I den kommande matchen mot det tippade topplaget Guif vill ”Bagarn” se sitt lag prestera betydligt bättre.

– Vi ska jobba på vårt eget och spela ett bättre försvarsspel. Guif är ju ett riktigt bra lag och det känns skönt med tanke på dagens match att det är nära till lördag, avslutar han.

Alingsås HK-IK Sävehof 34-32 (19-14)

Målskyttar:

Alingsås: Daniel Tellander 8, Marcus Enström 7, Jesper Konradsson 5, Johan Fagerlund 5 (1), Pontus Johansson 3, Glenn Andersson 2, Alexander Borgstedt 2, Erik Nilsson 1, Johan Nilsson 1.
Sävehof: Fredrik Larsson 8 (2), Victor Fridén 7 (3), Kristian Bliznac 6, Jesper Nielsen 4, Kent Robin Tönnesen 3, Viktor Rhodin 2, Eric Forsell Schefvert 2.

Publik: 1108
Domare: Göran Jonsson / Henrik Mäkinen

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..