Herrarna föll i första matchen

Sävehofs herrar förlorade den första matchen i semifinalserien mot Ystads IF på bortaplan med 26-32 (12-16).

Sävehofs herrar reste till Skåne för att möta Ystad IF på bortaplan i den första matchen i semifinalserien. Killarna lyckades avancera till semi efter att ha vunnit en mycket jämn kvartsfinalserie mot IFK Skövde. Hemmalaget vann en även de en tät matchserie mot Lugi och båda lagen kom till spel med en bra självförtroende. Det var upplagt för en spännande och ganska oviss start på en rafflande matchserie i Österporthallen.

Matchen inleds på ett jämnt sätt och båda lagen får bra utdelning framåt. Efter tio spelade minuter leder Sävehof med 7-6 och har tagit ett litet grepp om händelserna på planen. Men Ystad svarar snabbt tillbaka och på bara några minuter vänder de underläget till ledning med fyra bollar, 12-8. Sävehof kämpar och försöker men har inte riktigt det där flytet i skyttet under den andra delen av halvleken. När trettio minuter är spelade sitter Ystad i förarsätet och leder med fyra bollar, 16-12.

Sävehof startar den andra halvleken piggt och knappar snabbt in på Ystads ledning. Efter tio spelade minuter prickar Victor Fridén in 19-18 och underläget är nu nere i endast i en ynka boll. Spelmässigt är läget fortsatt jämnt och oviss. Men hemmalaget lyckas med effektivt anfallsspel och även lite flyt behålla sitt försprång. Men Sävehof har inga planer på att ge sig och när det återstår drygt sex minuter att spela är Partille-lagets underläge fortfarande nere i endast en boll , 26-27. Men under matchens slutminuter är hemmalaget betydligt starkare och svarar för fem raka mål. Det blir matchavgörande och den första kampen i serien går till Ystad som vinner tillställningen med 32-26.

En tung förlust för Sävehof som var minst lika bra spelmässigt som sina motståndare. Men ikväll hade Ystad mera marginaler på sin sida och det fäller till sist avgörandet. Hemmalaget var också väldigt starka under slutminuterna.

Men nu gäller det för killarna att ladda om batterierna snabbt för redan på söndag möts lagen igen. Den här gången i Partillebohallen med avkast klockan 17.00. Då är det läge för Sävehof att utjämna matchserien.

Mikael Franzén är ganska besviken på lagets insats, men vill ändå lyfta fram moralen som killarna visade under stora delar av matchen.

– Det var jämnt tills ända in i slutet. Då svarar Ystad för ett ryck som blir avgörande. Vi gör för många tekniska fel och drar även på oss en del utvisningar, vilket gör att vi inte orkar riktigt hela vägen. Det är små marginaler idag, men Ystad gör det bra och förtjänar det lilla flyt de fick. Men vi visar bra moral och alla kämpar hela vägen.

Mikael berömmer Michael Apelgren som svarade för en stark insats framåt.

– Nu får vi inte drabbas av panik utan måste försöka analysera och fundera metodiskt. Det har redan börjat bubbla upp lite idéer i huvudena och vi ska nog kunna fixa det på söndag, avslutar han.

Ystads IF-IK Sävehof 32-26 (16-12)

Målskyttar:

Ystad: Pierre Hammarstrand 10 (2), Palle Hansen 6, Sebastian Seifert 5, Jim Gottfridsson 3, Andreas Thynell 2, Ola Netterheim 2, Palle Hansen 2, Martin Bager 2, Philip Nilsson 1, Martin Walfridsson 1.

Sävehof: Emil Berggren 6 (2), Tobias Albrechtson 5, Michael Apelgren 4, Erik Fritzon 4, Robert Johansson 2, Viktor Ottosson 2, Fredrik Larsson 1, Niclas Barud 1, Victor Fridén 1.

Publik: 1844

Domare: Per-Ola Björk / Krister Andersson

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..