Herrarna besegrade Skövde enkelt

Laget sätter sig på bussen och styr iväg mot ännu en seger och mot laget som ligger sist i tabellen IFK Skövde. Men det är ett sargat Sävehof som har en tung förlust i senaste matchen mot RIK. Det är dags att revangera sig.

Den som startar piggast är den före detta Skövde spelaren Fredrik Larsson som gör direkt två mål i matchinledningen. Och för att inte visa sig att någon är sämre gör Viktor Ottosson två raka mål även han. Sävehof rivstartar och leder med 4-1 efter bara fyra minuters spel.

Thomas Forsberg spelar mycket bra i Sävehofmålet och står för flera fina räddningar, det går däremot lite sämre för Skövdes målvakt Mikael Appelgren som byts ut efter 20 minuter. Men som sedan byts in igen till andra halvlek då han gör det bättre. Sävehof avslutar halvleken på samma sätt som de startade den med mål av Fredrik Larsson igen och det står 14-18 till Sävehof.

Andra halvlek går igång och Tobias Albrechtson sätter in 14-19 till partilleborna. De lägger i en andra växel efter en hel del räddningar ifrån Skövdes målvakt och anfaller snabbare och rakare. Forsberg står för en fin räddning och sittandes lyckas få iväg bollen till en kontrande Sävehofspelare som sätter den snyggt bakom Mikael Appelgren. Han visar upp hela sin repertoar och visar att han inte bara kan rädda bollarna han kan passa den oavsett läge.

Men en av matchens giganter är ändå Emil Berggren som står för hela nio mål och var ostoppbar idag. Han fullkomligt körde över motståndarna med sin härliga pondus och vilja. Matchen slutar med att Sävehof vinner med tio bollar och gör en väldigt bra match anfallsmässigt. Med många mål vilket tränaren Mikael Franzén är mycket nöjd med.

– Det är väldigt kul att vi gör så mycket mål och speciellt att Gabriel De Santis får göra sitt första elitseriemål. Det är en riktigt go poäng det här.
Mikael pratar vidare om att det känns väldigt skönt att ha den här matchen i ryggen inför matchen emot Zagreb i kommande Champions League spel.

Matchens lirare: IFK Skövde HK Andreas Nilsson och i IK Sävehof Emil Berggren.

IFK Skövde – IK Sävehof 28-38 (14-18)
IFK Skövde HK: Andreas Nilsson 6 (1), Andreas Cederholm 5, Niklas Forsmoo 3, Daniel Komayesh 3, Tobias Warvne 3, Rasmus Wremer 2, Jonas Samuelsson 2, Fredrik Arvidsson 1, Adam Samuelsson 1, Marcus Litborn 1, Markus Hagelin 1.
IK Sävehof: Emil Berggren 9, Erik Fritzon 5, Victor Fridén 5 (3), Viktor Ottosson 4, Fredrik Larsson 3, Eric Forsell Schefvert 3 (1), Jesper Nielsen 3, Tobias Albrechtson 2, Robert Månsson 1, Gabriel De Santis 1, Tobias Johansson 1, Anton Blickhammar 1.

Publik: 1630

Domare: Rickard Canbro och Petri Koponen

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..