Herrarna avslutade snyggt

Sävehofs herrar vann den avslutande seriematchen mot H43 Lund med 42-31 (21-16) efter en stabil laginsats.

Så var det dags för Sävehofs herrar att avsluta seriespelet 2011-2012 med en hemmamatch mot H43 Lund. Killarna befann sig inför kampen på en tredje plats i tabellen, medan motståndarna från Lund hade säkrat en tolfte plats, vilket innebär att de kommer att få spela kval för att hålla sig kvar i Elitserien. Sävehof hade chansen att lyckas ta över andra platsen i tabellen men då krävdes det förutom två egna poäng att Ystads IF tappade poäng i sin match mot Tumba.

H43 med Zoran Roganovic i spetsen tar tag i tillställningen från början och när fem minuter har spelats så är det gästerna som leder med 4-2 efter att den nyss nämnde Zoran svarat för tre mål. Sävehof kommer dock tillbaka snabbt spelmässigt och när Niclas Barud sätter 7-6 har laget för första gången tagit ledningen i matchen. Men lundalaget har inga planer på att släppa iväg Sävehof i målprotokollet och fortsätter att få utdelning framåt. När tjugo minuter har spelats är läget helt jämnt, 13-13 och matchutgången känns fortsatt oviss. Mot slutdelen av halvleken visar Sävehof klass och kan rycka åt sig en ledning med hela fem bollar, 21-16 när trettio minuter har spelats. Nu hade killarna gett sig själva ett bra läge till att kunna avsluta grundserien med en seger.

Sävehof inleder den andra halvleken starkt och på fem minuter svarar killarna för fyra mål och leder då med sex bollar, 25-19. H43 kämpar och försöker men har lite svårt att få sitt spel att stämma i halvlekens upptakt. Men skåningarna ger inte upp och när tolv minuter är spelade är Sävehofs ledning nere i endast tre bollar, 27-24. Men närmare än så kommer inte H 43 idag. I slutet av matchen spelar Sävehof ut och öser in mål framåt. Med 17 sekunder kvar svarar Tobias Johansson för kvällens sista mål när han prickar in 42-31 som blir slutresultatet.

En skön seger för killarna som nu går in i det kommande slutspelet med en ruggig form. Laget är obesegrade i de sista nio seriematcherna och kan ta med sig en positiv känsla in i kvartsfinalspelet. När serien summeras har Sävehof plockat 46 poäng och slutar på en tredje plats i tabellen. Då Ystad IF vann sin match idag så räckte det tyvärr inte med dagens tvåpoängare för att avancera uppåt i tabellen.

Senare under kvällen stod det även klart att Mikael Franzén och laget valde att möta IFK Skövde i slutspelets första runda.

Mikael Franzén är nöjd med att laget lyckades ta en ny seger och blickar framåt.

– Det här var en svår match att spela. Vi visste ganska tidigt att det var kört att nå andra platsen då Ystad ledde klart mot Tumba. Så det kändes ganska lojt och avslaget. Men det var ändå skönt att avsluta med vinst, och jag är också väldigt nöjd med vårat anfallsspel idag, det stämde bra. Vi hade bra spridning på målskyttarna med, säger han.

Mikael berömmer Emil Berggren och Viktor Ottosson som båda var delaktiga i offensiven på ett bra sätt.

– Jag är ganska nöjd med vad vi har presterat i serien i år. Vi gav ju toppduon lite för stort försprång i höstas, då vi inte orkade med riktigt. Men efter uppehållet har vi svarat för en rejäl uppryckning, och bara förlorat en av elva matcher. Så överlag är jag nöjd med vår grundserie även fast vi hade kunnat slutat på någon plats högre upp, och nu ska det bli kul med slutspel, avslutar Mikael.

IK Sävehof-H43 Lund 42-31 (21-16)

Målskyttar:

Sävehof: Emil Berggren 9 (2), Viktor Ottosson 7, Niclas Barud 6, Jesper Nielsen 6, Erik Forsell Schefvert 4 (1), Tobias Johansson 3, Robert Månson 3, Victor Fridén 3 (1), Tobias Albrechtson 1.

H43: Zoran Roganovic 12 (2), Johannes Sandgren 6, Petter Strömberg 6, Fredrik Creutz 3, Fahrudin Zaimovic 3, Adam Sandgren 2.

Domare: Niclas Widell / Jonas Åström

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..