Henrik Signell sätter tonen

Semifinal 2 Torsdag 28 april 19:10
IK Sävehof vs Lugi HF

Det blev förlust i första semifinalen men det finns ingen anledning att dra förhastade slutsatser av det.

– Vi var i detta läget i slutspelet förra året också, säger tränaren Henrik Signell och tänker på semifinalserien mot Skövde där svenska mästarna vände ett 0-2-läge.

Sävehof förlorade mot Lugi i Lund även under seriespelet, och de här matcherna har vissa likheter.

– Vi blir inkonsekventa, otydliga mot varandra och för individuella, säger Henrik Signell och pekar därmed på vilka brister som Sävehof sätter fokus på i kväll.

Inledningen på den första semifinalen var annars bra på många sätt. Sävehof skapade många fina lägen, men missade på tok för många avslut.

– Nu hoppas vi att hemmaplan och vår publik ska göra att vi finner en större trygghet. Nu har vi mött Lugi igen och fått en påminnelse om deras kapacitet och jag tror att vi har en större nytta av det än tvärtom, fortsätter Henrik Signell.

Vid träningen i måndags hölls en genomgång av första semifinalen. Efter det var spelare och ledare överens om vad som behöver förbättras, och sedan dess har laget tränat både tisdag och onsdag.

– Jag tror att träningarna är viktiga för våra förberedelser, säger Signell.

En väsentlig förändring till den andra semifinalen blir att Ida Odén går in i laget. Hon har tränat bra och är redo för comeback tidigare än vad man från början räknade med.

– Att Ida är med i laget ger oss alla en extra trygghet. Sedan får vi se hur mycket vi använder henne i spelet, säger Henrik Signell.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..