161102_boden_dam_640

HENRIK SIGNELL INFÖR KVÄLLENS MATCH

IK Sävehof vs Boden Handboll IF
19:00 i Partille Arena

Köp biljetter >>>

Det är Sveriges bästa lag mot svensk elithandbolls nordligaste lag. Och framför allt är det en match mellan två pigga lag.

– Det är bra att handbollen sprids över hela landet och Boden är dessutom ett lag som har staden bakom sig. De har fått en hausse däruppe, lockar publik och är duktiga att marknadsföra sig och jag tycker dessutom att de spelar en handboll med fart och fläkt. Det känns roligt med Boden i SHE, säger Sävehoftränaren Henrik Signell.

Fast mycket mer än så tänker Signell inte ägna åt motståndaren. Desto mer energi kommer läggas på det egna uppträdandet.

I Sävehof finns en besvikelse och revanschlusta sedan Champions League-matchen mot Krim, där de svenska mästarna förstörde möjligheterna till poäng genom en dålig första halvlek.

– Nu vill vi göra en riktigt bra första halvlek och sedan fortsätta bygga utifrån den. Just i den här matchen tror jag inte att det spelar så stor roll vilka spelare som får speltid, för hela truppen drivs av revanschbegär, säger Henrik Signell.

Det finns en tanke att låta spelare som fått mindre speltid under Champions League att få desto mer i den här matchen.

– Vi är inne i ett intensivt matchande och vissa spelare har fått mindre tid när det bränt till i Champions League. Därför är det roligt och viktigt att ge dem mer tid nu. Det behöver de för att fortsätta utvecklas och känna sig delaktiga i laget, säger Signell och fortsätter:

– Samtidigt kan vi inte spela med olika lag i Champions League och i SHE. Vi har respekt för Boden på samma sätt som vi har respekt för alla andra motståndare i SHE. Vi vet att vi behöver göra jobbet för att vinna och kommer vara väl förberedda när domaren blåser till spel.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..