HENRIK OCH ROBERT INFÖR DUBBELMÖTET

Sävehof vs Heid ikväll 18:00

Sävehof ligger fortfarande tvåa i tabellen, men när SHE går in i sista speldagarna av grundserien sitter ändå de svenska mästarna i position att själva avgöra utgången.

– Det är klart att vi hellre kommer etta än tvåa, men det har inte varit så viktigt vilken av platserna det blir. Vi går framför allt in för att vinna de matcherna som är kvar, säger tränaren Henrik Signell.

Och lyckas Sävehof med det blir man seriesegrare ännu en gång, eftersom Lugi förlorade mot Västerås senast. Motståndare i sista hemmamatchen i grundserien är också en potentiell kvartsfinalmotståndare – Heid.

– De spelar konsekvent efter sin spelidé, försöker som många andra lag hålla ner tempot och vara disciplinerade i anfallet. Det betyder att vi får försöka driva upp tempot, för det är den handboll vi vill spela. Vi kommer fokusera på vårat, försöka komma till kontringar. Vi är fysiskt starka och känner att det gynnar oss, säger Henrik Signell.

Även om slutspelet närmar sig finns det inga planer på att minska intensiteten och belastningen på träning. I alla fall inte ännu.

– Vi är inte i fysisk toppform nu, men vi har en ambition att gå långt och vill hitta toppen av vår kapacitet längre fram, förklarar Henrik Signell.

Bland spelarna vilar ett par tjejer som vi normalt skulle sett i laget – Julia Eriksson, Louis Sand och Jamina Roberts. Jamina har behandlats med kortisonspruta i knät, och har så här långt svarat bra på det. Julia och Louis är också på väg tillbaka efter en tids frånvaro, men de får skynda långsamt och vilar både mot Heid och i avslutningen mot Eslöv på onsdag.

Sävehof vs Lugi ikväll 19:45

Det är tätt i toppen av Handbollsligan, och nu får Sävehof bekänna färg. Lugi, som vann mötet i Lund med nio bollar, gästar Partille Arena.

– Lugi är ett roligt lag att möta och kanske det lag som imponerat mest under säsongen. De körde över oss förra gången och vi har stor respekt för dem, men vi ska försöka rätta till en del saker så att det blir en bättre match nu, säger tränaren Robert Wedberg.

Mycket handlar naturligtvis om att fokusera på det egna spelet, men det går inte bortse från att man också måste anpassa sig efter motståndet. Och när det gäller Lugi finns det en del saker att se upp med.

– Vi vill inte fastna i deras försvar. Senast kom vi ingenstans med vårt anfallsspel, så den biten har vi med oss. Bakåt måste vi förstås ha koll på Jeppsson, som kanske är seriens bästa spelare. Lugi spelar ganska mycket sju mot sex-spel och det är också en parameter att ha med sig, fortsätter Wedberg.

Efter den här matchen återstår bara två omgångar, Ystads IF den 2 april och Malmö den 6 april.  Men även om det är kort tid kvar till slutspelet drar igång håller Sävehof uppe intensiteten i träningarna.

– När det är för tätt mellan matcherna kan det bli tufft, men vi försöker ändå ta chansen att jobba med både fys och bra handbollspass hela tiden. Vi har en bred trupp och klarar det bra, säger Wedberg.

Ett tecken på det är väl att laget gått riktigt bra på sistone. Det har blivit vinster i de senaste fyra matcherna, och fortsätter segertåget i de avslutande matcherna av grundserien kommer Sävehof i alla fall klättra minst en placering i tabellen.