Henrik inför Sävehof vs Skövde

Första hemmamatchen sedan mitten av november – och för ovanlighetens skull har vi nyligen noterat en förlust för Sävehof, men tränaren Henrik Signell känner ingen oro över utvecklingen.

– Vi är ingen segermaskin än, det är långt dit. Vi är fortfarande i början av ett lagbygge och det kändes inte som förlusten mot Lugi tog så hårt på oss. Vi pratade igenom situationen och gjorde ett gediget arbete i förra matchen mot Skövde, säger han.

Sävehof leder fortfarande serien även om Skuru (med en match mer spelad) är ikapp poängmässigt.

– Vi får inte glömma hur det sett ut – att vinna mot Skövde borta med fem mål tycker jag är imponerande, fortsätter Henrik Signell.

Han pekar på att det inte finns någon Jenny Alm eller Ida Odén i laget längre och att Sävehof nu bygger för framtiden.

– Vi får hitta andra nycklar att använda. Mycket handlar om inställning och attityd, och det är den typen av lag vi vill vara nu, säger Sävehoftränaren.

Det har bara gått fyra dagar sedan Sävehof senast mötte Skövde, och att ställas mot samma motstånd med bara några dagars mellanrum är speciellt.

– Visst är det en lurig match. Att mötas så tätt inpå kan vara svårt, det ser man inte minst på resultaten i en del andra matcher. Det är inte så att jag tror att det är en lätt match, men i handboll är man så oerhört beroende av inställningen, säger Henrik Signell.

Sävehoftränaren hade födelsedag redan i går men önskar sig en present även i dag – en perfekt genomförd insats och befäst serieledning.

 

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..