Henrik inför kvartsfinal 2

Ledning i kvartsfinalserien med 1-0 i matcher och nu två returmöten på hemmaplan. Utgångsläget är bra men tränaren Henrik Signell påpekar snabbt att det här är långt ifrån avgjort.

– Till största del handlar det om att lägga fokus på det egna spelet, men sedan är det alltid lurigt när man möter samma lag flera gånger i rad. Det gäller att vara förberedd på olika scenarier. De kanske måste chansa och kan hitta ett spel som stör oss, säger Henrik Signell.

Men Sävehoftränaren är förstås nöjd med starten mot Eslöv – seger med 24-17 på bortaplan.

– Det var en stabil insats och till stora delar en bra match. Det syntes kanske att vi inte spelat på ett tag och vi var lite ivriga i avsluten och hade för korta anfall i början, men vi bättrade den detaljen ju längre in i matchen vi kom, säger Henrik Signell.

Sävehof mötte Eslöv i kvartsfinalspelet även förra säsongen. Den gången inledde mästarlaget med en uddamålsvinst på bortaplan, så sett ur det perspektivet fick Sävehof en mer bekväm första kvartsfinal den här gången.

– Vi är medvetna om vad som gäller och att varje match i slutspel är en tuff kamp. Men det är sånt här som också utvecklar spelare och lag, säger Henrik Signell.

En som utvecklas snabbare än andra just nu är Elin Karlsson. Efter korsbandsskadan i slutspelet förra året var hon tillbaka i spel i februari i år, och hennes comeback betyder mycket för Sävehof.

– Hon är inte tillbaka i samma slag som innan skadan, men det hade vi inte förväntat oss i det här läget. Men hon blir bättre och bättre och ger oss en tyngd i spelet, framför allt i kontringar där hon har ordentlig kraft, säger Henrik Signell.

Tredje kvartsfinalen spelas i Partillebohallen på torsdag 7  april 19:00.

 

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..