Henrik inför derbyt mot HEID

Det är mitt emellan två Champions League-omgångar och kvällens motståndare har inte övertygat i Elitserien, men Sävehofs tränare Henrik Signell påminner om att det inte finns anledning att uppträda nonchalant mot Heid.

– Vi är i ett läge där vi har respekt för alla motståndare men också för vår egen situation. Vi är i inledningen av något vi vill bygga upp och har mycket kvar att lära, säger han.

Det blev en lång hemresa för Sävehof efter förlusten mot Buducnost i Montenegro. Förseningar gjorde att laget var hemma först närmare midnatt mot tisdag, men någon lindring i träningsprogrammet tilläts ändå inte. Sävehoftjejerna tränade först på gym på tisdagsmorgonen och hann dessutom med ett handbollspass på eftermiddagen.

– Jag vet att tjejerna är sugna på att göra en riktigt bra insats mot Heid, för vi kände att det inte blev så fullt ut i helgen även om motståndet gjorde det svårt för oss. Matchen mot Heid ligger bra i tid för vår vilja att studsa upp igen, fortsätter Henrik Signell.

Han tycker inte att det är någon skam att förlora mot regerande Champions League-mästarna, men ser också att det finns potential i det egna laget att göra bättre ifrån sig.

– Det är svårt att veta vad man ska prioritera hos motståndaren när det är världsspelare på varenda position. Själva har vi mycket nytt och många oerfarna spelare men det finns mycket vi kan ta med oss från en sån match, säger Signell.

Han låter sig inte heller luras av att Heid inte tagit mer än två poäng hittills i serien:

– Heid har kanske inte fått till det poängmässigt, men det är ett svårspelat lag som uppträder konsekvent och det gör att vi har respekt för det laget, säger han.

 Text: Mikael Hjerpe

– See more at: http://www.savehof.se/index.php/2015/10/henrik-infor-derbyt-mot-heid/#sthash.a0DUXgZm.dpuf

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..