LassePedersen_Nyhetsbrev

HEMMAMATCH BORTA PÅ SÖNDAG!

HEMMAMATCH BORTA!

  • i Ulricehamn

 Efter segern mot Hammarby IF väntar ett tufft västsvenskt derby.

 Matchen spelas i Ulricehamn:

  • Partille Arena är upptaget av annat evenemang.
  • Ger möjligheten att sprida handboll i regionen.

IK Sävehof – HK Aranäs

Söndag 23/10 kl. 16:00 (Sporthallen)

KFUM Ulricehamns klubbchef Henrik Lindgren:

’Det ska bli kul att kunna erbjuda alla ulricehamnare svensk topphandboll och att det ger en extra skjuts till vår växande ungdomsverksamhet’.

FRITT INTRÄDE.

Klä er i GUL tröja. Tillsammans fyller vi Sporthallen i Ulricehamn. 

 

Lasse Pedersen

Född: 2002

Position i laget: Vänsternia

Moderklubb: GOG

Debut i Sävehof: 2022 

En dansk vänsternia ut och en dansk vänsternia in. Till den här säsongen har Rune Schröder ersatts av landsmannen Lasse Pedersen i den gulsvarta tröjan. Inför söndagens match mot HK Aranäs, som spelas i Ulricehamn, finns det här möjlighet att lära känna 20-åringen lite bättre!

Hur skulle du sammanfatta dina första månader i Sävehof?

– Jag tycker att det är jättekul att vara här tillsammans med grabbarna i laget. Varje dag lär jag mig något och det är verkligen mycket som är nytt för mig här – det är ett nytt land, jag bor själv och det är ett nytt lag att lära känna. Dag för dag lägger jag till nya lager och jag tror det här kommer bli jättebra ju längre vi kommer in på säsongen.

Michael Apelgren är ju en väldigt taktisk tränare. Hur tycker du att du passar in i sättet som han vill att laget ska fungera?

– ”Micke” är jättebra när det kommer till det taktiska. Att spela med såhär många olika system är lite annorlunda för mig, men jag börjar fatta meningen med dem. Med tiden kommer det här bli bra, även om det är ganska krävande.

Vilka är de största skillnaderna som du upplever här jämfört med Danmark?

– Sakerna som vi gör inför matcherna, så som läxförhör och mycket videoanalyser, är annorlunda jämfört med hur det var i min tidigare klubb. Annars är det mycket som är liknande. Vi vill ha ett snabbt spel och det är många unga spelare i laget, även om vi är ännu fler unga här i Sävehof jämfört med tidigare.

På planen börjar vi lära känna dig alltmer, men hur är du utanför planen?

– Jag vill hela tiden ha något att göra! Även utanför handbollsplanen gillar jag att vara aktiv där det för tillfället blir mycket discgolf. Jag har också varit mycket med min käresta och familjen under de tre första månaderna som jag varit här. Annars är jag väldigt aktiv, spelar padel och får tiden att gå!

Blir det mycket tid tillsammans med spelarna i laget också?

– Ja, det blir det. Vi är tillsammans hela tiden och jag övar mig på att laga mat, vilket de i laget ser till att lära mig.

Vilka rätter hanterar du?

– Jag lagar en väldigt god pasta pesto och även spenatlasagne.

Nästa motståndare för er är Aranäs. Vad har du för koll på dem inför söndagens match?

– Nu har vi kollat en del på dem under taktikgenomgångarna, men annars känner jag inte till dem så bra. Jag har också hört en del från min tidigare lagkamrat i GOG, Oscar Bergendahl. Det är hans tidigare lag och då har han berättat att det är en fin klubb med mycket tradition och jag vet också att Mikkel Beck spelar där som tidigare var i Odense, vilket är min hemstad.

 

Michael Apelgren

Onsdagens två poäng hemma mot Hammarby IF betydde att IK Sävehof hittade tillbaka in på vinnarspåret. Redan på söndag väntar en ny hemmamatch, men av en något annorlunda karaktär, då spelplats är Sporthallen i Ulricehamn. Huvudtränare Michael Apelgren ser fram emot att laget ska få möjlighet att sprida topphandbollen till en ny ort när de ställs mot HK Aranäs.

Hur tyckte du att det såg ut för er i segermatchen mot Hammarby i onsdags?

– Vi pendlar en del i våra prestationer just nu. När vi är bra så är vi bra, men i perioder är vi också lite junioraktiga. Det gäller att fortsätta jobba på och ta lärdom av allt vi gör. Sedan var det fantastiskt kul att vi lyckades vända och vinna samtidigt som det var en go hemmaplankänsla där läktarna var med och bar fram oss på slutet.

Kändes det som en efterlängtad seger?

– Verkligen! Det är gott att vi inte har förlorat så mycket, men vi är en klubb som brukar vinna oftare än vad vi har gjort nu. Vi måste inse var vi står och fajtas i matcherna, det tycker jag att vi gjorde nu. Allt kommer kanske inte flyta på hela tiden, men det viktigaste är att vi kämpar som dårar.

På försäsongen hade du en stor trupp att arbeta med, sedan när säsongen drog igång på riktigt var det många som saknades på grund av skador. Var känner du att ni står just nu utifrån det perspektivet?

– Det är lite mer rimligt nu. Alla lag får räkna med några tunga avbräck och att vi hade tre spelare borta i senaste matchen är ganska ”fine”. Däremot om det är fem-sex borta, som det var tidigare, så påverkar det såklart mer och så var det under säsongsinledningen. För oss gäller det dock att bara fortsätta utvecklingen, vi satsar extra ungt i år och då kommer det krävas att vi hela tiden lär oss av allt vi är med om.

På söndag ställs ni mot Aranäs. Vad har du för tankar inför det mötet?

– Jag är väldigt spänd inför den. De har en lite annan profil i år där de tänker till mer och spelar mer taktiskt. Det har också visat sig i tabellen då de vid dagens datum ligger trea, så det är mycket lurigare att möta Aranäs än vad det tidigare var. Förut låg utmaningen i att de var ett krigarlag, medan de nu har en annan profil. Det måste vi vara förberedda på.

Det blir en hemmamatch på bortaplan i och med att spelplats är Ulricehamn. Ska det bli roligt att få visa upp laget på en annan ort?

– Det är kul att vi tänker utanför boxen och försöker sprida handbollen. På ett år är det många hemmamatcher för oss att få ihop, därför är det kanonbra att vi försöker sprida handbollen även utanför Partille. Det ska bli roligt att testa något nytt!

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..