Handboll, EHF Cup, SŠvehof - TusSies Metzingen

HEM UTAN POÄNG FRÅN UNGERN

Säsongens tredje match i EHF-cupen slutade med förlust för IK Sävehof borta mot Siofok KC. Det ungerska laget drog ifrån i slutet på den första halvleken och till slut vann de med 34-21 denna lördagskväll.

Det här var målvakternas match inledningsvis där både Christina Elm och Siofok-målvakten Denisa-Stefania Dedu visade klassen. Sävehofs första mål kom efter nästan åtta minuters spel när Linnea Pettersson, Johanna Forsberg och Elin Hallagård gemensamt agerade bestämt och slet hårt för att spräcka nollan. Vid det läget hade hemmalaget endast mäktat med två mål så matchen var fortfarande helt öppen.

Det var Hallagård som avslutade det där lyckade anfallet och denna lördag kväll spelade hon så som vi ofta ser henne. Med mycket initiativtagande från sin mittnio-position drev hon laget framåt och på egen hand gjorde hon bland annat ett mål från tio-elva meter som var helt otagbart. Sammanlagt noterades hon för sex mål framåt i matchen.

Under vissa perioder var det dock svårt att hitta öppningar i Siofoks rörliga försvar. När de dessutom under halvlekens andra hälft fick till lite väl många kontringsmöjligheter ökade avståndet mellan lagen betänkligt. Åtta bollar skiljde det mellan lagen vid markeringen för halvtid och det var då underläge med 11-19.

Dedu lyckades rädda hälften av avsluten från Sävehof-spelare i den första halvleken och även i andra fortsatte det på ett liknande sätt. Emma Fernis lobbstraff fram till 13-20 var förvisso en delikatess som vi tar med oss och högersexan blev slutligen lagets bästa målskytt i matchen med sju fullträffar. Överlag var den andra halvleken dock tuff och det blev förlust med 21-34.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..