Handboll, Handbollsligan, Alingsås - Sävehof

HELT LIKA INFÖR RETUREN MOT MONTPELLIER

Tisdagskvällen bjöd på stormatch i Partille Arena när Montpellier Handball var på besök. Det handlade om den första matchen i den andra kvalomgången till EHF European League. Från första till sista signal var det en jämn kamp där slutresultatet skrevs till 24–24.

Det franska topplaget Montpellier är Sävehofs sista barriär i jakten på en plats i European Leagues gruppspel. Denna kväll i Partille var det gästerna som stod för de tre första målen innan Alexander Westby drog ner differensen på pass från Pontus Brolin. Nästa reducering kom från Felix Möller och sedan var det William Andersson Mobergs tur att hitta nätet. Utjämningen var därmed på plats efter drygt tio minuters spel och från och med då var det inte mycket som skiljde lagen åt.

Sävehof tog sig även upp i ledning, men i en målsnål första halva med flera långa anfall, var gästerna från Frankrike tillbaka i förarsätet vid halvtidssignalen.
– Att det var målsnålt tror jag bland annat berodde på att deras målvakt hade ett par klara räddningar. De sprang också lite mindre i dag, vilket jag tror var det de ville göra, så det låg mer på dem. I första halvlek spelade vi egentligen bra många gånger men missade några stora chanser, sade Michael Apelgren angående halvtidsresultatet 9–11.

Tillbaka på planen var en gnistrande Gzim Salihi som spelade med ett stort lugn. Inte sällan är vi vana vid att se honom sväva ett antal decimeter ovan mark redo att dundra in bollen mellan stolparna; den här Europa-kvällen briljerade han ofta med båda fötterna på stadig yta. Sävehofs nästa kvittering fram till 12–12 stod han själv för, men Salihi spelade även fram sina medspelare till flera fina lägen.
– Det såg disciplinerat ut och vi vet om hur viktigt det är att vara det. Mycket var väldigt positivt och det var gott att ha både ”Wille” och Salihi tillbaka. När vi börjar få gubbar tillbaka så vet vi om att vi är ett väldigt slagkraftigt lag.

Kraften i den gulsvarta lagmaskinen skulle slutligen räcka till ett oavgjort resultat här i den första kvalmatchen av två. Jumbotronen i Partille Arena visade 24–24 när 60 minuter var spelade.
– Med tanke på den tiden vi haft här de senaste veckorna är jag jätteglad att vi lyckades göra ett så fint resultat. Sedan är vi en klubb som siktar på att gå vidare, så självklart hade vi velat vinna med ett par bollar. Men det är Montpellier vi pratar om, de är ett världslag så jag är jättestolt över killarna.

Returen spelas tisdag den 4:e oktober på fransk mark.
– Det är klart att det kommer bli ett helt annat tryck med en häftig inramning i den hallen, men vi siktar som sagt på att gå vidare. Det kanske är kaxigt sagt men jag tror vi har möjligheten om vi har samma trupp som i dag.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 6, Sebastian Spante 4, Felix Möller 3, Gzim Salihi 3, William Andersson Moberg 3, Adam Blanche 2, Alexander Westby 2 och Óli Mittún 1.

Montpellier Handballs målskyttar: Diego Simonet 5, Kyllian Villeminot 4, Valentin Porte 3, Lucas Dario Moscariello 2, Julien Bos 2, Yanis Lenne 2, Veron Nacinovic 2, Hugo Descat 1, Lucas Pellas 1, Karl Konan 1 och Stas Skube 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..