Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Hammarby

HÅRT SLIT ORDNADE TVÅ POÄNG

En efterlängtad tvåpoängare säkrades på onsdagskvällen när IK Sävehof besegrade Hammarby IF med 27–25. Under långa perioder befann sig Gulsvart i underläge, men ett ständigt slit och vasst målvaktsspel från Oscar Sävinger lade grunden till vinsten.

Det oavgjorda resultatet borta mot OV Helsingborg precis innan landslagsuppehållet innebar att det fanns revanschlusta hos Sävehof-spelarna när Hammarby var på besök i Partille Arena på onsdagskvällen. Förvisso var ”Bajen” första lag att etablera ett övertag när de med fyra mål på raken gick just fyra bollar upp under den inledande tiominutersperioden, men sedan närmade sig Gulsvart.

När det började bli kvitteringsläge ryckte dock gästerna ifrån på nytt. Hela fem mål skiljde lagen åt med drygt fem återstående minuter till paus, men med en robust defensiv som grund såg Michael Apelgrens spelare till att endast en boll skulle skilja i paus med ställningen 14–15.

Hade inte ribban nekat Sävehof vid två strafftillfällen hade det kunnat se ännu bättre ut, men nu fick utjämningen istället vänta till den andra halvleken. För när Oscar Sävinger spikade igen mellan de gulsvarta stolparna kunde Gzim Salihi ordna kvitteringen fem minuter in. Kort senare fyllde Óli Mittún på och tog därmed laget upp i ledning för första gången.

Två mål i rad från Sebastian Karlsson betydde tvåmålsledning när det återstod en kvart. Dubbeln signerad lagkaptenen framkallade en borta-timeout och innan Bajen kunde reducera nästa gång stack William Andersson Moberg emellan och ökade på försprånget ytterligare.

Likt Sävehof gav sig inte heller Hammarby och innan det definitiva avgörandet skulle lagen återigen befinna sig på lika-läge. Denna gång med mindre än fem återstående minuter. Men när det behövdes som mest och det skulle tippa åt det ena eller andra hållet så visade Sävehof vinnartakter, vilket i slutändan skulle betyda seger med 27–25.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 6, Sebastian Spante 4, Gzim Salihi 4, Alexander Westby 3, William Andersson Moberg 3, Óli Mittún 3, Felix Möller 2 och Pontus Brolin 2.

Hammarby IF:s målskyttar: Edwin Aspenbäck 7, Gustav Davidsson 7, Alexander Morsten 3, Oliver Wigmark 2, Martin Dolk 2, Ludvig Lindeberg 2, Anders Wik Rydberg 1 och Robin Sanderhem 1.