16-9_-Harryda_

HÄRRYDA HK 25-ÅRSJUBILEUM!

1996 startade IK Sävehof en handbollssektion i Landvetter med pojkar 1987 som först ut och Stefan Albrechtson, Ulf Carlsson och Michael Christoffersson som tränare. Det fanns inga träningstider att få i hela Härryda kommun, men idrottslärare Peo Källman upplät två skoltimmar tisdagar och torsdagar mellan kl. 16-17 i Landvetter idrottshall. Året därpå rekryterades flickor och pojkar 1988–89, ett 60-tal spelare, och helt plötsligt bestod ”sektionen” av nästan 100 spelare och ledare. Ledare för dessa åldersklasser var bl a Sävehofarna Carina Bengtsson och Staffan Haag.

Två år senare växte känslan av att ”sektionen” bär sig att vara en egen klubb och Härryda HK bildades. Ansvaret lämnades över från Stefan Albrechtson till en första styrelse med sin första ordförande Jörgen Olsson. Härryda HK blir 1998 en fristående klubb och 7 maj 2023 firade klubben sitt 25-årsjubileum.

Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson och ekonomiansvarig Carina Bengtsson, som båda var med från start, var givetvis på plats och hyllade jubilaren.

#sävehof #gulsvartmagi #härrydahk

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..