Härlig seger mot Aranäs

Det är slutet på en lång arbetsvecka för många och vad är då inte bättre att sätta sig i en härlig Partillebohall och se på en elitseriematch mellan Sävehof och Aranäs. Det är även första gången som Sävehofs före detta sportchef Jerry Hallbäck är tillbaka i Partillebohallen, men den här gången på motståndarnas sida och som coach.

Sävehof ligger fem poäng efter serieledarna Guif och visar att de vill vara med om första platsen. Laget inleder oerhört starkt och tar ledningen med 3-0. Aranäs som ligger elva i tabellen kämpar på bra ändå trots den dåliga starten. Aranäs bjuder på ett snabbt kontringsspel där Sävehof inte hänger med inledningsvis.

Det är en härlig stämning som trissas upp i hallen med många tillresta Aranäs fans. Det är en kamp om segern både på planen och på läktaren. Men just nu är det ingen som vinner utan det är allt jämt 10-10 efter 20 minuter. Och det är en härlig målvaktskamp mellan två tonåringar. I det ena målet slänger Marcus Holmén upp foten till krysset och räddar då briljerar Peter Johannesson i det andra med en dubbelräddning. Och efter en underhållande första halvlek står det 15-14 till Aranäs.
Sävehof spelarna verkar vara kvar omklädningsrummet då Aranäs kan göra två ganska enkla mål. Men då vaknar publiken till i Partillebohallen och lyfter fram hemmalaget som lyckas kvittera till och även ta ledningen med fem raka mål 20-18. Aranäs som verkade ha övertaget har nu på fem minuter hamnat helt under isen och tar en time-out för att få igång laget igen. Och är det någon som ska få laget på fötterna igen så är det Pål Wetterbrandt som har gjort hela sju mål på 40 minuter.

Aranäs kämpar och sliter men framför dem har de en stor svart mur som inte går att ta sig igenom. Och på andra sidan av planen verkar det vara en bläckfisk som står på linjen med sina tentakler. För Erik Fritzon är helt klart en av de bättre på planen och verkar inte veta hur man missar mål. Men vad som ger Sävehof segern idag är en riktigt bra andra halvlek och ett gediget lagarbete. Under matchens sista minuter kommer en debutant in för Sävehof, David Florander som är 18 år och ser ut få en bra start på elitseriekarriären. Matchen slutar 31-26.

Sävehofs tränare Mikael Franzén njuter över segern över sin forna kollega Jerry Hallbäck. Det var ett Sävehof som hade två skilda halvlekar.

– I första gjorde de det väldigt jobbigt för oss, vi hängde inte med riktigt. Men till andra så plockade vi ned försvaret en meter vilket hjälpte Peter (Johannesson).

I och med segern går Sävehof upp på en andra plats i elitserien med bara tre poäng bakom Guif. Detta gör att vi sätter press på Ystad vilket är skönt för oss säger Mikael Franzén.

IK Sävehof – HK Aranäs, 31-26 (14-15)
IK Sävehof: Erik Fritzon 8, Emil Berggren 6, Tobias Johansson 5, Robert Johansson 3, Eric Forsell-Schefvert 5 (1), Tobias Albrechtson 2, Victor Fridén 1, Niclas Barud 1
HK Aranäs: Pål Wetterbrandt 8, Alexander Borgstedt 8, Jonathan Berg 2, Christoffer Hedberg 2, Jonas Peterson 2, Tommy Atterhäll 2 (1), Fredrik Teern 1, Andreas Ungesson 1.

Matchens spelare:
IK Sävehof: Erik Frirzon
HK Aranäs: Pål Wetterbrandt

Publik: 640

Text: Jakob Hasslöw
Bild: Bildbyrån