Härlig seger för herrarna mot Aranäs

Sävehofs herrar tog idag en viktig seger efter att ha slagit Aranäs med 28-22. Killarna vann en jämn match efter att ha avslutat på ett riktigt imponerande sätt.

Killarna kom till spel med två raka förluster i bagaget och nu skulle man möta Aranäs på bortaplan i Kungsbacka. Sävehof startar matchen på ett riktigt bra sätt och redan efter tre minuters spel så leder man med 3-0. Aranäs kommer igång lite mer och mer eftersom, men killarna har bra koll på matchen inledningsvis och ledningen håller i ett bra tag. Men hemmalaget kommer närmare och närmare i målprotokollet och efter tjugo minuter kvitterar Andreas Arrman till 10-10. Efter det följs man åt resultat mässigt halvleken ut. Efter trettio minuters spel är ställningen 13-13. Då Aranäs kvitterade med endast tolv sekunder kvar att spela. Tobias Albrechtson och Michael Apelgren var Partille-lagets bästa målskyttar i första halvleken med tre mål vardera.

Andra halvlek inleds väldigt jämnt. Lagen fortsätter att följas åt resultatmässigt och utgången av matchen är väldigt oviss. Sävehof gör dock ett litet ryck vid ställningen 17-17, då man svarar för tre raka mål och då ser det ut som att killarna håller på att ta ett ”järngrepp”. Men Aranäs kämpar sig tillbaka och med tio minuter kvar är det återigen kvitterat, 21-21. Men då kliver Eric Schefvert fram och svarar för två viktiga mål. Efter detta orkar Aranäs inte komma tillbaka igen och då stänger Sävehof matchen på ett bra sätt och vinner till slut med 28-22.

Sävehof vinner till slut en jämn kamp efter att ha avslutat matchen på ett imponerande sätt. Man lyckas till slut knäcka ett hårt kämpande Aranäs och tar en viktig seger. I och med detta bröts också förlustsviten, som stannade vid två matcher. Nästa match för killarna spelas på måndag då man tar emot Ystads IF, som startat säsongen på ett riktigt bra sätt och imponerat. Matchen spelas på måndag i Partillebohallen.

Mikael Franzén är nöjd med lagets avslutning och stabila försvarsspel:
– Vi gör en väldigt bra match defensivt. Sen kanske vi skulle kunnat avgjort tidigare, men jag är riktigt nöjd med de sista tio minuterna då vi rycker ifrån och till slut vinner ganska enkelt.

Mikael berättar också att både Jesper Nielsen och Niclas Barud svarade för väldigt bra insatser i defensiven. Även Tobias Johansson svarade för en bra insats på en lite ovan position. Han är också väldigt nöjd med den kollektiva insatsen.

– Nu när det är så pass tajt mellan matcherna så blir ju förberedelsetiden minimal emellan. Men vi tar en match i taget och siktar på att göra en riktigt bra match på måndag, avslutar han.

HK Aranäs – IK Sävehof 22-28 (13-13)
Aranäs: Alexander Borgstedt 6, Andreas Arrman 4, Tobias Östanbäck 3, Pål Wetterbrandt 2, Tommy Atterhäll 2 (1), Andreas Ungesson 2, Jonas Peterson 1, Joseph Azizi 1.
Sävehof: Michael Apelgren 6, Eric Schefvert 5 (4), Robert Johansson 4, Tobias Albrechtson 3, Victor Fridén 3, Erik Fritzon 3, Tobias Johansson 2, Jesper Nielsen 1, Niclas Barud 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..