Handboll, Elitserien,  SŠvehof - Hammarby

HANDBOLLSFEST I LYSEKIL MED SG FLENSBURG

Det var handbollsfest i Lysekil där IK Sävehof spelade mot SG Flensburg som kommer att spelas 3×20 minuter.
Den första halvleken är väldigt positiv för Sävehof där man får till sitt anfallsspel bra. Även i mål går det bra för Per Sandström som är en hemvändare denna säsongen och får många fina räddningar.
Flensburg spelar bra och Johan Jakobsson och Rasmus Lauge visar att dom är i bra form för den kommande säsongen. Och i Flensburgs mål finns givetvis Mattias Andersson som gör några riktigt bra räddningar.
Den första halvleken slutar 8-10 där Flensburg leder.

När den andra halvleken startar är det Flensburg som rivstartar den och det är Holger Glandorf som visar vägen för sitt lag. Sävehof drabbas utav några straffar och där har man svårt att stoppa liraren Anders Eggert som är stensäker från straffpunkten där han gör fyra mål.
Sävehof har det jobbigt i sitt anfallsspel där Flensburg stoppar upp bra men också med målvakten Kevin Möller som gör ett jättebra jobb i målet. Sävehof spelar med en ganska ung uppställning på nio meter där Jonathan Edvardsson , William Bogojevic och Johan Blickhammar spelar tillsammans en period.
Men tyvärr får Sävehof gå till den andra halvleken med resultatet 12-20.

I den tredje och sista halvleken så trappar Flensburg upp takten men Sävehof är inte sen att svara. Sebastian Karlsson på kanten visar verkligen sina kvalitéer och gör ett suveränt jobb.
Och försvaret där Eric Forsell-Schefvert och Olle Forsell-Schefvert har varit väldigt bra i mittblocket. Man ska också berömma Johan Fagerlund som spelade bra i den här matchen och gjorde fyra mål. Men matchen slutar med vinst för SG Flensburg som har spelat en fantastisk handboll denna kväll.
Matchens Lirare utsågs i bägge lagen och för IK Sävehof blev det Sebastian Karlsson och i SG Flensburg blev det målvakten Kevin Möller.

IK Sävehof – SG Flensburg Handewitt 22-29 (8-10 , 12-20)

Målskyttar:
IK Sävehof: Sebastian Karlsson 7, Johan Fagerlund 4, Olle Forsell-Schefvert 4, Jonathan Edvardsson 3, Eric Forsell Schefvert 2 , William Bogojevic 2.
SG Flensburg: Anders Eggert 5, Holger Glandorf 4, Thomas Morgensen 4, Michael Nicolaisen 3, Bogdan Radivojevic 3, Petar Djordjic 2, Johan Jakobsson 2, Anders Zachariassen 2, Rasmus Lauge 2, Jim Gottfridsson 1, Lasse Svan 1.

Utvisningar: SHF:2×2 SG:5×2

Domare: Mattias Wetterwik/Rickard Carnbro