Hallå där Eric Schefvert…

…Grattis till ett 3-årskontrakt med IK Sävehof.
Tack så jättemycket!

Du är när säsongen 09/10 drar igång fortfarande junior. Det måste väl kännas stort att ha ett a-lagskontrakt redan som junior?
Självklart är det enormt stort för mig att få vara med och spela/träna med a-laget redan nu, något som jag inte hade trott på förra säsongen. Det har gått väldigt bra och jag fick en chans efter jul att komma upp och träna, efter det har det bara rullat på.

Jag har följt dig i två år i juniorlaget, mestadels har du spelat mittskytt. Är det där du trivs som bäst?
Det är väl min naturliga position och en position som jag trivs med. Att spela höger/vänsterskytt är även det lika kul men kanske inte de positioner som jag i framtiden kommer att spela på.

Falle har lämnat truppen, hur ser du på dina chanser att få spela redan i höst?
Man hoppas ju såklart få mer chanser, men det finns andra duktiga spelare som även de ser sina möjligheter. Jag tror att mina chanser ökar om jag fortsätter utvecklas som jag gjort.

Vilka är dina största egenskaper som handbollsspelare?
Jag har alltid tyckt om att spela försvarsspel och fått beröm för det, det är en stark egenskap som jag har. Jag måste även säga min speluppfattning, att jag kan sätta andra i ett bra läge, men även vara farlig själv.

Hur ser dina framtida mål ut?
Först och främst att ta en ordinarie plats i Sävehof så småningom, om det blir i år eller om två år får framtiden utvisa. Ett annat mål som jag har är såklart att någon gång bli proffs och även att komma med i landslaget, men det är en bra bit till dess.

Ha en fortsatt trevlig försäsong, så hörs vi av igen i höst.
Tack skall du ha.

Text: Martin Gunnérus

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..