"Häftigt att få vara med om"

Viktor Ottosson trivdes utmärkt på handbollsplanen i dag. Från sin vänstersex-position krutade han in åtta mål, och gjorde livet surt för Sabac-målvakten Darko Arsic.

– Jag brukar aldrig tänka så mycket på vilken målvakt det handlar om. Men jag visste att han vi mötte nu hade en typisk Balkan-stil, säger 23-åringen.

Sävehof tog tidigt initiativet och Challenge Cup-triumfen var egentligen aldrig riktigt hotad. Matchen slutade till sist med en elva bollars stor seger, 37-26.

– Vi inledde starkt, hade verkligen ett fantastiskt försvarsspel och bevakade sedan ledningen.

Motståndarna agerade stundtals fult, samt låg konstant precis på gränsen, för att få Partille-klubben ur balans. Något man inte lyckades med.

– Vi hanterade det jättebra och hade faktiskt ställt in oss på mer sådant, än vad det faktiskt sedan blev. De lever på att vi ska göra en dålig match. Tråkigt nog ballade det ur på slutet, och det ska inte få hända. Det är inte okej på något sätt. I stället tog det ju bort lite av fokuset från allt det bra vi gjort innan.

Sävehof säkrade sin första europeiska titel i klubbens historia, vilket en av de mer rutinerade spelarna i herrtruppen tycker är kul.

– Det är förstås häftigt att få vara med om. Väldigt roligt, avslutar Viktor Ottosson.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån