Gulsvart magi bet inte på Montpellier

Publiken önskade en seger och höll tummarna för fullt. Och en jättelik matchtröja med texten ”Gulsvart magi” var upphängd på Scandinaviums fondvägg. Men det blev uppenbart att sådana simpla trollkonster inte alls biter på teknisk överlägsenhet.

Ett taggat Sävehof hängde inledningsvis med gästerna ganska bra. Man spelade rakt och kom snabbt till avslut. Men det franska superlaget hade då bara börjat varva upp. Sakta men säkert drog de igång raketmotorn och lämnade Sävehof bakom sig. I paus var underläget sex mål och några minuter in i den andra halvleken hade Montpellier skaffat sig en elvamålsledning. Då var matchen definitivt avgjord och trots att fransmännen släppte gaspedalen och gick på tomgång så kontrollerade de matchen fullständigt. Sävehof var inte dåliga – det var Montpellier som var oerhört skarpa.

Vi fick vänta ganska länge innan vi fick se Nikola Karabatic på planen och när han väl kom in gjorde han inget större väsen av sig. Däremot visade hans kronprins William Accambray att han är på väg mot den yppersta världseliten. Vilket skott den grabben har!

I Sävehof var det väl egentligen ingen spelare som höjde sig över mängden. Det finns många positiva signaler – men motståndarna var bättre i allt. Thomas Forsbergs första 20 minuter i målet var lysande – det var bara det att kollegan i Montpellier, Richard Stochl,  gnistrade som en stjärna. Jonathan Stenbäckens sätt att stänka in bollen när domaren höjde armen för passivt spel visar vilken potential han har när allt klaffar – men fransmännen har tre spelare som är minst lika bra som Jonathan. Johan Jakobsson såg flera gånger ut att flyga – men Accambray svävade högt över alla andra som en albatross.

Men den allra största skillnaden mellan lagen idag var att Sävehof missade alldeles för många avslut. Visst var målvakten bra, men att bara få in 44 procent av skotten är inte helt okej. Motståndarna satte 65 procent av sina chanser. Dessutom har Montpellier en mycket bredare trupp. När Stochl sviktar en aning i början av andra så kommer Mickael Robin in och spelar inspirerat i målet.

Det här var faktiskt sista chansen att se europacuphandboll i Göteborg den här säsongen. Den sista hemmamatchen, mot Hamburg den 26 februari, spelas nämligen i bandyhallen i Lidköping. Scandinavium är uppbokat för hästarrangemang och Partillebohallen är för liten enligt EHF:s regler.

Nu tar Champions League åter ett uppehåll. I nästa omgång den 19 februari reser Sävehof  till Danmark för att möta Kolding i en match som helt enkelt måste vinnas med stora siffor för att chansen till en slutspelsplats skall finnas kvar. Idag såg vi ingen gulsvart magi – men i Kolding måste den helt enkelt fram!

Sävehof-Montpellier 21-34 (10-16)
Målskyttar: Niclas Barud 4, Johan Jakobsson 4, Jontahan Stenbäcken 4, Robert Johansson 3, Emil Berggren 2, Tobias Johansson 2 , Victor Fridén 1, Erik Fritzon 1.

Text: Mikael Karlholm
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..