Guif starkast i toppmötet

Guif inleder bäst och går fram till ledning med 5-1. Tränarna Franzén/Signell börjar diskutera om Time-out men väljer att vara kyliga och låter matchen gå vidare. Ett smart drag av tränarna som får se sina svartklädda spelare gå upp i ledning, 8-7. Efter några tekniska fel är Guif tillbaka i ledningen, en ledning som skrivs till 14-11 i paus, med ett reduceringsmål precis innan halvtid.

– ”Slarvigt från vår sida med för många tekniska fel”, säger Jonathan Stenbäcken.

Andra halvlek startar med att Guif ökar på sin ledning, med en man mer på banan. Det är lätt i ett sådant läge att vika ner sig, det tänker dock Sävehof inte bjuda Eskilstuna-publiken på. Sävehof kommer starkt tillbaka och är i likaläge med 10-12 min kvar att spela. Sävehof drabbas av en utvisning och Guif tar återigen kommandot. Med ca minuten kvar av utvisningen är det kamp om en boll vilket resulterar i att Eric Forsell-Schefvert blir utvisad, där gick tyvärr matchen. Slutresultatet skrivs till 29-26.

– ”Andra halvlek är ganska lik den första med mycket tekniska fel. När vi väl är på gång får vi två utvisningar emot oss som avgör matchen till Guifs fördel”, avslutar Jonathan Stenbäcken.

Målskyttar: Robert Johansson 4, Tobias Johansson 4, Jonathan Stenbäcken 5, Viktor Ottosson 2, Johan Jakobsson 3, Emil Berggren 1, Erik Fritzon 5.

Text: Martin Gunnérus
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..