"Grym stämning och grym match"

I dag skall jag träffa en färgstark person både på och utanför plan. Han har några gemensamma nämnare med modeskaparen Tom Ford. Båda levererar såväl höst säsong som vårsäsong, ”klassiskt” blandat med ”fin lir” och båda delar även passionen för sitt arbete.

Vilka förebilder inom handbollen har du och varför?
Mina stora förebilder inom handboll är mina bröder. Utan dem hade jag aldrig spelat handboll. Dem skapade mitt intresse som liten och sen dess har de hållit kvar. Har alltid varit kul att följa dem, t.ex. under Partille Cup. Bara för att jag växt upp och dem blivit lite äldre har mitt intresse för deras handbollsspel inte blivit mindre. Dem har precis skapat en ny klubb i Sävedalen, Sävedalens HK, som jag följer intensivt. Andra förebilder är såklart spelare som Johan Peterson och Jonas Ernelind. Det dem kunde göra med bollen ville jag också göra fast bättre.

Vilka kvalitéer tycker du är dina främsta som handbollsspelare? Teknik, styrka, snabbhet etc?
Mina kvaliteter är väl att jag är en teknisk, snabb handbollsspelare med en bra skott och en ”gummi” handled. Är även en vinnarskalle.

Hur är det att ena dagen fokusera och spela Champions League för att nästa dag ladda om och spela en Elitseriematch?
Givetvis är det annorlunda fokusering. Man vet att det krävs ännu mer av matcherna i Europa. Men jag ser inget negativt av att spela elitseriematch efter Champions League, mer än att man kan va seg i benen. Jag tror man tar med sig den laddningen och nivån in i nästa match.

Du var med och spelade mot Chambery nere i Frankrike. Finns det något från den matchen som du tycker att ni bör ändra på till denna match?
Vi måste fortsätta spela sånt försvarsspel vi gjorde hemma mot Kadetten. Genom att vi gör de får vi med vårt kontrings-. och tryckspel. När vi gör det är vi svårslagna, i alla fall i Elitserien. Sen små saker man behöver ta med sig från den matchen är att få stopp på deras V9 och M6 som är mycket bra.

Hur fördriver ni tiden när ni är ute och spelar i Champions League?
Mitt sätt att fördriva tiden är att hålla min rums och livskamrat Tobias Albrechtsson vaken. Han ska alltid sova, medan jag lyssnar musik och inte kan sova. Som jag alltid säger till Tobias, man får inte sova bort livet.
?
Vilket är ditt bästa handbollsminne hittills?
Mina bästa handbollsminnen är många. Allt ifrån Lundaspelen, Partille Cup, resorna i Sävehof som ung till mina Sm-guld med Sävehof och mitt VM-guld med U21 landslaget 2007. Kuriosa även när jag en gång i min karriär mötte mina bröder i handboll i en division 2 match, alla 3 bröderna var på plan, det var en speciell känsla.

Vem är den svåraste/duktigaste handbollsspelaren du mött? Och varför?
Herregud jag har mött många, men eftersom jag är högerkant och mött många världsspelare på vänsterkanten så måste jag säga Uwe Gensheimer (spelar i Rhein-Neckar Löwen).
OM du inte hade sysslat med handboll vad hade du gjort då?
Om jag inte spelat handboll hade jag lagt dom timmarna jag lägger på handbollen på min egen klädaffär samt haft ännu mer mysiga kvällar med min underbara sambo och mina vänner.

Något speciell hälsning du vill framföra till alla supporters som kommer att vara på plats i Scandinavium den 4:e december?
Det enda jag kan säga är väl att, fråga folk om förra hemmamatchen emot Kadetten. Grym stämning och grym match, det är roligt med handboll. Jag säger alltid att jag har världens roligaste jobb, när ni kommer blir det ännu roligare.

Tack så jättemycket Victor för att du tog dig tid att träffa mig och prata lite innan Champions League matchen. Ett stort ”Lycka till” till dig och resten av grabbarna.

Ni har väl köpt biljetter till den 4:e december? IK Sävehof mot Chambery kl. 15.10 i Scandinavium! Om inte, gör det idag!

Text: P.B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..