170925_gruppseger_dj_640

GRUPPSEGER I JSM

USM 2017/2018 F18 steg 1 i Partille arena.

Sävehof arrangerade steg 1 för F18 (damjunior) 23-24 september i Partille arena.

Grupp 3 bestod av IK Sävehof, HK Farmen, IF Hallby och Silwing Troja.

Värdlaget Sävehof öppnade helgen med att möta Silwing Troja.

Silwing öppnade matchen med att köra med 2-punkt. Detta löste dock Sävehof galant och kunde glida iväg till 10-1. Matchen rullade på med Sävehof som dominerade stort framåt och bakåt. Halvtidssiffrorna var 24-4 och slutresultatet blev hela 47-9.

En bra start på helgen för hemmalaget och en tuff öppning för Silwing Troja.

I lördagens andra match så möttes HK Farmen (Lugi) och Hallby. Farmen startade med offensivt försvar som Hallby hade svårt att komma igenom. 10-4 i halvlek till Farmen. Andra halvlek var av liknande karaktär som första med Farmen som drev på. Ett starkare Farmen vann ganska enkelt med 23-10 till slut.

På söndagsmorgonen var det dags för en tidig gruppfinal mellan Sävehof och Farmen. Det var Farmen som startade piggast och störde Sävehof ordentligt de första anfallen. Sävehog tog en tidig timeout för att väcka laget.

Efter timeouten så tog Sävehof tag i spelet. Detta resulterade att man kunde gå till halvtidsvila med en ledning med 12-5. Sävehof trummade på i andra halvlek där resultatet till slut blev 26-9.

Därmed kopplade Sävehof ett ordentligt grepp om gruppsegern.

Hallby och Silwing Troja spelade en jämn match där Hallby var något starkare och vann till slut med 23-17.

Farmen mötte Silwing Troja i deras sista gruppspelsmatch. Silwing hade kortast vila av de båda lagen. Farmen hade matchen under kontroll och kunde ganska komfortabelt vinna med 27-12.

I helgens sista match så möttes Sävehof och Hallby. Matchen började tufft och jämnt där Hallby och deras målvakt var ordentligt taggade. I en målsnål halvlek så var  ställningen 4-4 efter 17 spelade minuter. Sävehof kunde i slutet av halvleken gå iväg till en liten ledning med 8-5.

I andra halvlek så var det ett lite mer bestämt och tydligare Sävehof. Samtidigt som Hallby såg lite mer tröttkört ut. Sävehof öser på framåt och stänger till bakåt. Detta gör att det skapas en del kontringar som förvaltas väl.

Slutresultatet blir 28-12.

Grattis till Sävehof och Farmen som går till steg 3. Sävehof vinner gruppen i stor stil med full pott och med plus 71 i målskillnad.

Farmen visar upp spelidéer och fart som klart gör dem till grupptvåa.

Lycka till Hallby och Silwing Troja i steg 2. Förutom bra handboll så var det härlig kämpainställning och attityd som visades upp av samtliga lag under helgen.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..