Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - VŠsterŒsIrsta

GRUNDSERIEN AVSLUTADES MED SEGER

IK Sävehof avslutade seriespelet med att besegra Eslöv borta med 34-29 på torsdagskvällen.
– Vi gjorde vad som förväntades, konstaterade Henrik Signell efter matchen.

Matchen inleddes med ett Sävehof som gick att känna igen från den målrika Heid-matchen senast. Johanna Forsberg inledde målskyttet på en patenterad kontring och under de åtta första minuterna snittade Sävehof sedan ett mål i minuten. Dessutom fungerade försvarsspelet fint. Därefter kom hemmalaget allt bättre in i matchen och närmade sig så att det endast skiljde ett mål mellan lagen. Mot slutet av halvleken tryckte Sävehof dock gasen i botten igen och avslutade halvleken i ledning med 20-15.
– Vi startade matchen bra och vi ville att det skulle fortsätta så, men lite oskärpa gjorde att vi bjöd in dem. Vi tog ändå tag i det strax efteråt och utökade ledningen igen, kommenterade tränare Henrik Signell matchens första halva.

Halvlek nummer två blev odramatisk, men målen fortsatte att dugga tätt. Sävehof kunde behålla övertaget på fem mål halvleken igenom och segrade till sist med 34-29. Trion Ida Odén, Johanna Forsberg och Johanna Ahlm blev lagets bästa målskyttar denna kväll med sex fullträffar var.
– Jag tycker att Johanna Forsberg och Linnea Pettersson gjorde det bra ikväll. Joanna Lindvall-Haggren gjorde det bra på kanten och spelade i princip hela matchen. Johanna Ahlm styrde upp det bra i framförallt första halvlek.

Resultatet innebär att IK Sävehof avslutar grundserien med tio raka vinster och nu väntar slutspel. I kvartsfinalsserien står Boden för motståndet.
– Jag har en jättebra känsla inför slutspelet. Vi kommer in med tio raka vinster och det roliga börjar nu. Innan det börjar vill vi ha en bra träningsperiod, men räknar sedan med tuffa matcher mot Boden, sade Signell om det kommande schemat.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..