Grit Jurack inför söndagens match

Grit Jurack – Hur är det att kombinera handboll på hög nivå med att vara mamma?
Att vara mamma som spelar handboll resulterar i mindre sömn och inte så mycket tid på soffan, men annars är det som att ha ett jobb vid sidan av som så många andra handbollsspelare. Jag njuter när vi spelar i Europa då jag kan sova till 09.00 ibland.

Som handbollsspelare, vad är din mest värdefulla tillgång? Din teknik, din styrka, din förståelse för spelet?
Jag tror jag har lite av allt, det är därför det går så bra. Jag behöver inte vara snabb eftersom jag förstår spelet och jag behöver inte vara starkast för jag kan ofta förutsäga vad den andra vill. Det är roligare än att bara springa fort, för då kunde jag lika väl ha varit sprinter.

Hur förbereder du och ditt lag er för spel i Europa?
Vi förbereder precis som vi spelar match i Danmark, bara lite mer video och lite mer mysigt. När vi är på turné har vi mer tid.

Vilken strategi har ni för matchen? Använder du något av den kunskap som de tidigare Sävehof spelarna kan om sitt gamla lag?
Naturligtvis är Johanna och Bella våra viktigaste källor inför matchen, men vi ser i själva verket de senaste matcherna, men vi koncentrerar mest på oss själva. Vi är starka och bör påminna oss om vad som är viktigast.

Vad är din åsikt om svenska handbollsspelare? (Generellt)
Svenska spelare är starka, bra i försvar och har ett fighterhjärta. Dem jag känner är roliga och söta utanför planen.

Vilket är ditt största ögonblick i din handbollskarriär?
Mina största ögonblick var att vinna Champions League tre gånger och att vara med i OS.

Tack så mycket för din tid och jag önskar dig och ditt lag hjärtligt välkomna till Partille och ett ”lycka till”, nu på söndag.

Text: P.B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..