God Jul & Gott Nytt År

Ytterligare ett år skall summeras och läggas in i historieböckerna.

Ibland ser man inte skogen för alla träd, när jag ser tillbaka på året slår det mig vilka fantastiska prestationer Sävehof åter levererar.

Damerna är inte längre med för att se och lära i Champions League, utan är en del av den. Laget vann ytterligare ett SM-guld, nummer tio totalt och det sjunde raka. Tolv av sexton spelare i nuvarande EM-laget har fostrats i föreningen och trots att fyra landslagspelare lämnade klubben i våras är laget obesegrat i elitserien och åter vidare i Champions League. Många ger laget epitetet ”Sveriges bästa klubblag genom tiderna” men det får andra räcka upp handen och säga.

Herrarna startade om med det yngsta laget någonsin och gick till slutspel men fick se sig besegrade av LUGI. Samtidigt vinner laget klubbens första Europacuptitel med ett förtjänstfullt guld i Challenge Cup. Under hösten har det varit många skador och då har flera juniorer gått in och sänkt medelåldern än mer, Samtidigt vinner laget stenhårda matcher mot både Redbergslid och Alingsås inför det bästa publiksnittet på många år.

På ungdomssidan blev det guld i både Ungdoms-SM och Partille Cup. Med över 1100 ungdomsspelare och 90 lag i seriespel befäster klubben sin position som världens största handbollsklubb. Runt allt detta kretsar det ledare, supporters och volontärer som liksom alla andra kämpar för och med Sävehof. Sedan har föreningen alla sponsorer som hjälper till med att stötta föreningen både ekonomiskt och moraliskt. Det finns alltid någon som tar ett steg framåt när Sävehof ber om hjälp.

Jag är stolt, rörd, förundrad och lycklig ända in i hjärtat när jag ser allt ni gör för klubben.

Jag är stolt men inte nöjd, för nu kommer den största utmaningen i Sävehofs historia. Om knappt 18 månader är det dags för avkast i en helt ny Arena – Partille Arena!

Jag hoppas alla vill följa med på resan mot det nya. Låt hjärtat klappa för Sävehof, låt hjärtat klappa för framtiden! En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till er alla, Tack!

Stefan Albrechtson

Klubbdirektör

 

 

 

 

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..