Bagarn går vidare. Första vinsten med herrlaget

Magnus ”Bagarn” Johansson gjorde tillsammans med flertalet nya spelare debut för IK Sävehofs herrlag under VXO Handball Event under helgen i Växjö. Han fick en framgångsrik start på sin nya karriär på tränarbänken då laget gick obesegrade genom träningsturneringen och till sist stod som segrare.

– Under den första matchen var det lite spänt, både för mig och de nya spelarna. Det var ju första matchen för en del killar i laget och även för mig. Under helgens gång så gör vi många bra saker, men vi visar också prov på vissa detaljer som måste ändras i spelet. Och det gör man ju genom att träna hårt och spela matcher. Men överlag är jag nöjd med helgen och vi vill fortsätta utvecklas, säger han.

Förutom ”Bagarn” på tränarbänken gjorde även nyförvärven Kristian Bliznac och Kent Robin Tönnesen debut för herrlaget. Även unga spelare som Olle Schefvert, David Florander och Viktor Rhodin fick chansen att visa upp sig.

– Bliznac och Kent-Robin ska tillföra spelet med bra skottkraft och för det krävs det timing. De visar framfötterna på ett bra sätt. De unga killarna visar att de vill vara med och står för flera ljusglimtar. Men även där finns det saker att jobba på, man ska inte glömma att de är unga.

Magnus står inför säsongen 2012-2013 för ett unikt byte inom handbollsvärlden. Efter fyra säsonger som framgångsrik tränare för Sävehofs damlag så väljer han nu att byta över till herrlaget.

– Jag är väldigt glad över denna speciella situation som uppstått och är glad över att ha jobbet. Det känns väldigt spännande och det är en väldigt bra stämning i laget, vilket är en förutsättning för att det ska kunna gå bra. Jag är nöjd med starten vi fått, och det är även mycket nya intryck för mig. Det är väldigt goa killar i laget som vill framåt.

Redan till den kommande helgen väntar en ny träningsturnering för Magnus och killarna i laget. Den här gången ska tre matcher i Polen avverkas mot riktigt bra motstånd.

– Nu ska vi spela tre matcher mot internationellt motstånd under kommande helg. Jag vill gärna se att vi jobbar på samspelet och timingen då allt kommer att ställas mer på sin spets i de här matcherna. Vi hinner också med två handbollsträningar under helgen, avslutar ”Bagarn”.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..