161027_kim

GIGANTERNAS KAMP – KIM ANDERSSON

IK Sävehof vs Ystads IF
Fredag 28 oktober 19:00

Köp din biljett på nätet – Alltid billigare vid förköp

I Ystads tröja med nummer 5 på ryggen spelar Kim Andersson – en av svensk handbolls största stjärnor. Nu är han tillbaka i Partille, men inte i någon arena han känner igen…

Åren 2001-2005 spelade Kim Andersson i Sävehof, och handbollskännare beskriver att det var under den perioden han formades till att bli en av de ledande på planen även på landslagsnivå.

Efter spel utomlands, först Tyskland (Kiel) och sedan Danmark (Kolding), återvände Kim Andersson förra året till svensk klubblagshandboll. Och den vänsterhänte och två meter långe Andersson levererar fortfarande. Senast levererande han till och med lite för mycket, då han fick gult kort för ett uttalande mot domaren.

– Jag påpekade bara att det är hans uppgift att se till så att spelarna inte trampar på målgårdslinjen. Jag tycker inte det är varning, jag har sagt betydligt värre saker till domare utan att något hänt, sa han då.

Men Kim Andersson levererar förstås på planen också. Unge skytten Jonathan Svensson säger till exempel att det är Kim som ligger bakom stor del av hans genombrott.

Ystads IF skuggar Sävehof i tabellen, men har kanske inte fullt motsvarat de egna förväntningarna i starten av Handbollsligan. Man kan anta att förlusterna mot Lugi och Guif inte fanns med i kalkylen…

Men vinner Kim Andersson kampen mot Jonas Larholm är en stor vinst säkrad, och skulle Ystad ta två poäng är man ikapp Sävehof poängmässigt.

Det lär bli en dramatisk match i Partille Arena.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..