FYRAMÅLSVINST I HEMMAPREMIÄREN

IK Sävehof besegrade IFK Ystad med 34–30 i säsongens första hemmamatch i Handbollsligan-sammanhang.
– Väldigt gott att vi fick den här segern, sade huvudtränare Michael Apelgren kort efter slutsignalen.

Gästerna från Ystad stack ifrån i ett tidigt fyramålsöverläge, men när Simon Möller blev rejält varm i kläderna och stoppade ett par bollar i följd krympte genast avståndet. Drygt en kvart in i matchen var det utjämnat via ett annat energiknippe, nämligen nyförvärvet Olle Ek som gjorde 12–12.

Nästa mål noterades Elias Ellefsen á Skipagötu för och matchen var därmed vänd. Marcus Lennernäs fyllde sedan på och även om IFK Ystad kom tillbaka till lika-läge var det ändå Sävehof-ledning med 19–18 efter 30 målrika minuter i Partille Arena.
– Att vi fortsatte att springa, det är vår absoluta styrka, sade Michael Apelgren om nyckeln till upphämtningen.
– I första halvlek var vi egentligen lite för röriga. Det var flera grejer vi behövde förbättra och det tycker jag att vi sedan gjorde i andra.

I stora delar av den andra halvleken ledde Sävehof med en eller ett par bollar, men bortalaget höll sig ständigt närvarande. Med fem minuter kvar att spela, i ett av flera numerära överlägen efter paus, utökades ledningen till tre bollar och kort senare punkterades matchen. Sävehof vann hemmapremiären med 34–30.
– I starten av matchen var vi lite för dåliga med sakerna vi bestämt på förhand. Sedan växte vi in i det, vände och tog en fin seger.
– Ystad blir jobbiga att möta i år, de är svårspelade och hade många saker att gå på. Jag är mest glad över att vi var skarpa på slutet i de avgörande lägena, sammanfattade Apelgren matchen.

IK Sävehofs målskyttar: Olle Ek 6, Sebastian Karlsson 5, Elias Ellefsen á Skipagötu 5, Rune Schröder 4, Alexander Westby 3, Gzim Salihi 3, Felix Möller 2, Sebastian Spante 2, Pontus Brolin 1, Jonathan Stenbäcken 1, Malte Celander 1 och Marcus Lennernäs 1.

IFK Ystads målskyttar: Linus Fernebrand 6, Marius Ferkingstad 5, Paulo Vinicius 4, Felix Spross 4, Freddy Andersson 2, Christoffer Schnell 2, Jostein Epland 2, Filip Långh 2, Axel Eriksson 2 och Oscar Hansson 1.

– Erik Malmqvist