Handboll, SHE, Sävehof - Boden

FULL FART FRÅN START MOT BODEN

Knappt 48 timmar efter segern mot VästeråsIrsta var det ny match för IK Sävehof i Damligan/SHE. Den här gången stod Partille Arena värd för mötet med Boden Handboll och gulsvart lade i den högsta växeln redan från start.

Det var Boden som började med bollen, men redan efter 45 sekunder stod det 1–0 till Sävehof. Johanna Forsbergs kontringsegenskaper är kända sedan tidigare och här fick hon visa prov på dem med en gång. Fri med Boden-målvakten placerade landslagsspelaren in matchens första mål på ett behärskat manér.

Defensiven fungerade utmärkt inledningsvis och det dröjde åtta och en halv minut innan Wilma Kroon Andersson fick se en boll passera henne. Då hade Sävehof hunnit gå upp i en 4–0-ledning som redan kändes trygg. Snabba spelvändningar låg bakom flera av målen och där visade Trine Mortensen spetskvaliteter med tre av lagets sex första fullträffar i matchen. Knappt tjugo minuter in i matchen visade jumbotronen 10–2.

När signalen för halvtid kom, var ställningen 14–7 till Sävehof. Då hade Virginia Fernandez Robles i Boden-målet ändå 44 i räddningsprocent. Ännu högre siffror hade Kroon Andersson som stoppade sju av de fjorton skott hon fick emot sig.

Ett välfungerande kombinationsspel inledde matchens andra halva och precis som i första var det ”Foppa” som skickade in halvlekens första boll i nätet. Överlag var det här dock 30 minuter av betydligt jämnare nivå på lagen och med drygt tio minuter kvar att spela skiljde det fortsatt sju mål. De avslutande minuterna putsade Boden till siffrorna något ytterligare och slutresultatet blev 28­–22 med fördel Sävehof.

På lördag är det ny match för Sävehofs damlag – då väntar Buducnost hemma i Partille Arena. Det är ett dubbelevenemang så det är matchdag även för herrarna. Europa-prägel blir det även på det mötet eftersom säsongens två svenska Champions League-deltagare på herrsidan, Sävehof och Kristianstad, gör upp om två poäng i Handbollsligan.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..