Fredrik Larsson lämnar IK Sävehof för utlandsspel.

Fredrik är klar för tyska klubben VfL Gummersbach som ligger på en 14 plats i Bundesliga. Staden Gummersbach ligger 50 kilometer öster om Köln och har ca 60000 invånare. VfL Gummersbach har vunnit ligan 12 gånger, senast 1991. Laget vann EHF Cupen 2009.

Fredrik är född 14 april 1984 i Skövde. Han är högerhänt och spelar i anfall som V9 eller M9. Moderklubben HK Country lämnade Fredrik för att börja sin elitseriekarriär i IFK Skövde, med debut i elitserien 2002. Mellan åren 2005 till 2009 vann han tre SM-guld med Hammarby IF. Tanken var att Fredrik skulle spela i THW Kiel från säsongen 2009 men blev istället en viktig kugge i den spanska klubben BM Aragón. 2011 flyttade han hem till Sverige och IK Sävehof där han var med och tog SM-guld. Fredrik deltog även i handbolls VM 2011. Fredrik har 36 landskamper och har gjort 52 mål.

– Vi är väldigt nöjda med vad Fredrik har bidragit med under tiden han varit här och vi fick ett erbjudande som vi inte kunde säga nej till. Den truppen som nu är, har under säsongen visat att den kan fungera bra även utan Fredrik och vi är övertygad om att laget kommer visa det även i fortsättningen. Vi önskar Fredrik lycka till och är stolta över att det vi i Sävehof presterar uppmärksammas på de stora arenorna ännu en gång, säger Peter Möller.

– Det har gått väldigt fort alltihop, på bara ett par dagar har allt hamnat på plats och Sävehofs hjälp har varit helt fantastisk. Gummersbach har sladdat rejält i ligan och saknar flera spelare på min position. Jag ser det som en stor utmaning att lämna tryggheten och sammanhållningen i Sävehof, det är verkligen med dubbla känslor för året med laget har varit otroligt roligt och känslan att vinna SM–guld i våras var helt oslagbar. Men chansen att spela ”Champions League” varje vecka är något man måste ta, säger Fredrik.

Fredrik lämnar Sävehof omgående för att redan nästa vecka spela sin första match i Tyskland. Det fanns en viss oro då Fredrik stukade foten mot Aranäs för en vecka sedan men nu känns foten bra och det är inga problem med att spela match.

Sävehof vill tacka Fredrik och önska honom all lycka till i sitt nya lag.