Fredrik Larsson klar för Sävehof

Fredrik Larsson, född 1984, som spelar för den spanska klubben BM Aragón och för Svenska Landslaget har idag bestämt sig för IK Sävehof som sin nya adress. Fredrik är den spelaren med internationell erfarenhet och rutin som vi söker eftersom Jonathan Stenbäcken och Johan Jakobsson lämnar, meddelar Sävehofs sportchef Jerry Hallbäck. Fredrik har via sina tidigare meriter i Champions League och i Svenska Landslaget mött alla de större spelarna och de bästa lagen, det är dessa saker ihop med sina speltekniska kvalitéer som gör den här affären extra spännande och för vår räkning lyckosam, berättar Jerry vidare. Kontraktet mellan Fredrik och IK Sävehof löper över tre år och gäller därmed fram till 2014.

Fredrik Larsson började spela handboll i HK Country. Senare kom han till IFK Skövde, där han debuterade 2002 i elitserien, med klubben vann han EHF Challenge Cup 2004. Därefter spelade han för Ystads IF innan han flyttade till Hammarby IF inför säsongen 2005/2006. Med Hammarby vann han tre SM-Guld 2006, 2007 och 2008. Fredrik undertecknade i början av 2008 ett tre-årigt avtal med tyska rekordmästarna THW Kiel som skulle gälla från sommaren 2009. Detta kontrakt upplöstes i maj 2009. Istället flyttade han under sommaren 2009 till den spanska klubben BM Aragón i Liga Asobal.

Fredrik är 195 cm lång och väger 95 kg, så det här är exakt en sådan tvåvägspelare som vi är i behov av, Fredrik ihop med Jesper Nielsen och Niclas Barud i mitten, känns som en bra mur framför någon av våra målvakter. Fredrik har hittills hunnit med 30 landskamper och vi hoppas på många fler under sin tid i IK Sävehof.

Text: Jerry Hallbäck
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..