"Frasse" sammanfattar säsongen

Då har det blivit dags att summera säsongen och här kommer lite frågor till Mikael Franzén, guldtränare för herrarna!

För någon dag sedan var det en riktig urladdning i SM finalen. Hur känns det idag?
– Väldigt väldigt bra och man bara går omkring och njuter…

Vi tänkte ställa några Årets frågor till dig och här kommer dem…

Årets händelse?
Svårt att toppa lördagen, en fullständig pulverisering av GUIF och vi står som Svenska mästare – helt klart årets händelse.

Årets comeback?
Ja du, i viss mån både Fritzon och Johan. Fritzon hade en jobbig vår och början på försäsong där vi inte visste om han skulle kunna komma tillbaka. Men han arbetade stenhårt och visade i SM finalen att han håller en väldigt hög klass. Johan har haft en del skador men han var också riktigt supervass i finalen efter att ha varit borta nästan 3 matcher.

Årets viktigaste match?
HK Aranäs borta där stod mycket på spel. Hade varit rejält jobbigt om vi förlorat den.

Årets spelare?
Svårt med så många bra killar i truppen men någonstans måste jag ändå lyfta fram vår lagkapten och årets store härförare – Jonathan Stenbäcken. Otrolig säsong och han har verkligen klivit fram den här säsongen. Füchse Berlin får en mycket duktig och bra kille!

Årets försvarare?
Årets försvarsblock får bli Jesper, Barud, Schefvert… Jonathan är ju redan nämnd ha ha. Dessa herrar har lyft vårt försvarsspel under slutspelet till en mycket hög nivå. En bra grund inför nästa säsong helt klart!

Årets anfallare?
Jonathan igen, 20 mål mot Lindesberg – det är stort!

Årets mentor?
Hm väldigt svårt men jag säger ändå Kent-Harry, ha ha…

Årets tränare?
Henrik Signell utan att tveka!

Årets arbetsinsats?
Staben kring laget helt klart. Det finns många som är bakom spelarna och gör ett fantastiskt arbete. Det är lätt att glömma det arbete som Tommy Berg, Kriste Dinevski och Martin Gunnérus lagt ner på träning och matcher. Dessutom har vi en fantastisk stab som håller våra spelare fräscha o friska. Johan Knutsson fys, Marie Wedberg sjukgymnast, Sara Persson massör/sjukgymnast och inte minst vår läkare Sten Björnum. Otrolig insats och utan deras insats hade vi inte haft så många tillgängliga och i så bra form under säsongen.

Årets tråkigaste händelse?
Alexander Stenbäckens korsband helt klart. Han avgjorde semifinal ett och fick inte vara med på den stora festen – segt!

Årets målvakt?
Över 60 % i en SM final svårslaget! – Thomas Forsberg men han har haft bra konkurrens i Daniel Bergquist och Peter Johannesson.

Årets junior?
Anton Blickhammar som har haft en väldigt fin utveckling.

Årets kärnkraftverk?
Robert Johansson springer alltid mycket och är viktig för truppen med sin attityd.

Årets mål?
Tobias Albrechtson flippade gött med en man kort i första Kvartsfinalmatchen borta mot Skövde.

Årets mest underskattade?
Viktor Ottosson och Tobias Johansson är inte de som syns mest men väldigt säkra när de får chansen.

Årets kontrare?
Robert Johansson och Victor Fridén har haft bra speed under säsongen.

Årets uppvärmning?
Brottaruppvärmning tror jag killarna gillar!

Årets spjuver?
Michael Apelgren måste vara ett av namnen, dessutom visade han i slutspelet hur bra han kan vara på plan. Emil Berggren vet man inte heller vad man har.

Årets missräkning?
Att vi var så långt borta i Champions League och kanske att vi inte fick igång Berggren men jag hoppas vi kan få igång honom nästa år.

Årets utropstecken?
Sigges strafftävling med Forsberg dagen innan finalen. Foppa vann men det var stor dramatik, speciellt när Sigge drog ett skott rätt på Foppas näsa ha ha…

Årets nyförvärv?
Michael Apelgren i den tuffa konkurrensen typ en in ha ha… men annars kan jag tycka att Fikret Handan som målvaktstränare under de sista två månaderna har varit ett lyft för Foppa.

Årets guldmedalj?
Vi gjorde ett mycket bra slutspel och det var inget snack om vilka som är bäst i Sverige och dessutom tog vi guld i serien också vilket är en mycket tuff uppgift. Så det får bli båda två!

Årets det tänker man inte på?
Spelarnas arbete på träning och matcher helt klart. De har verkligen ställt upp och svarat bra på all träning vi har lagt ner!

Årets roligaste?
Måste ändå säga Kamikaze i slutspelet! De har verkligen stöttat oss bra under slutspelsserien både hemma och borta. Och väldigt rolig ramsa i, Ojämna lag – dela om!

Årets grupp?
Givetvis hela laget som har växt och presterat mycket bra totalt sett under säsongen så det är den självklara gruppen. Men en liten bulletvarning för Elitgruppen med Mats, Abbe, Jerry, Möller, Sigge o Mig som väldigt stabil.

Årets vaktmästare?
Sävehofhallen med Tore och Olof är ju fantastiska. Dessutom så kommer Reine in ibland. I Partillebo måste man ju lyfta Pallas och Bengtsson som är hur stabila som helst.

Årets ungdomslag?
Med så många fantastiska lag kan jag inte välja ett, det vore tjänstefel.

Årets sista?
Ja det undrar jag med, hur många årets frågor kan man få svara på…

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..