Handboll, Handbollsligan, HK Malmö - Sävehof

FÖRSTA POÄNGTAPPET I CL

Med fyra vinster på fyra matcher i Champions League-spelet tog sig IK Sävehof an Bidasoa Irun på söndagen. Även spanjorerna var obesegrade inför mötet (tre vinster, en oavgjord) så en tuff utmaning på bortaplan var att vänta.

Inledningen på matchen var dock jämn där lagen turades om att göra mål, hemmalaget låg en boll före där Sävehof kvitterade. Efter nio minuters spel bröt Jonathan Edvardsson mönstret när han gav gulsvart ledningen för första gången i matchen fram till 5–4.

Efter dryga kvartens spel började spanjorerna dock dra ifrån. De kom upp på en femmålsledning och även om Sävehof var på väg att hämta upp det, inte minst tack vare ett energifyllt inhopp från Emil Berlin på högernio, så skulle det här bli tufft. Bidasoa gjorde fyra raka mål och såg till att ha ledningen med 18–12 efter halva matchen.

Situationen blev inte lättare i inledningen på andra. Spanjorerna gjorde halvlekens tre första mål och utökade därmed försprånget till nio bollars marginal. Gzim Salihi bröt den gulsvarta måltorkan när laget fick spela i numerärt överläge för första gången i matchen. Det skulle dock inte bli någon startsignal för en storartad upphämtning, istället fortsatte det målmässiga avståndet att växa och till slut blev det förlust med 23–39.
– Vi visste att den här matchen förmodligen skulle bli den tuffaste såhär långt i Champions League och så blev det. Vi visste att vi behövde prestera på en extremt hög nivå men lyckades inte med det, sammanfattade huvudtränare Kristian Berndtsson matchen på den efterföljande presskonferensen.

Första poängtappet i Champions League kom alltså på söndagen. Efter en intensiv säsongsinledning med mycket matcher och resor väntar nu en längre period med spelledigt för Sävehofs herrar. Nästa match spelas den 30:e oktober borta mot IFK Skövde i Handbollsligan.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..