"Första matchen blir viktig"

Jenny Alm krutade in sju mål i SM-finalen mot Lugi och var en bidragande orsak till att Sävehof vann sitt femte raka guld. Nu väntar en ny utmaning för den skarpskjutande Uddevalla-tjejen. 23-åringen är uttagen i landslagets trupp till VM-kvalmötet med Polen.

– Det känns bra och jag känner ju många sedan tidigare. Vi har ju haft en och en halv vecka tillsammans med och spelat Netbuss Open, säger hon.

Att Jenny är bekant med merparten av truppen är inte så konstigt. Tolv av 17 i damlandslaget representerar Sävehof eller har tidigare spelat i klubben.

– Jag spelade inte så mycket på niometerspositionen i matcherna innan. Men visst är det bra att veta hur många av de andra vill göra och gå in i situationerna.

För att ta sig till VM i Serbien i december gäller det att gå segrande under dubbelmötet med Polen. Den första matchen spelas på hemmaplan i Örebro.

– Det är invigning i hallen och det blir kul att vara med om. Det borde dra en del folk. Vi har aldrig mött Polen utan istället fått kolla på klipp. De har flera stora skyttar.

Att lyckas nå ett bra resultat i den inledande kampen är a och o.

– Första matchen blir viktig, då vi inte vet hur förutsättningarna kommer att se ut i den andra. Här tänker jag på deras hemmapublik och så. Jag vill visa att jag ska vara med och förhoppningsvis komma till många lägen och få skjuta, avslutar Jenny Alm.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..