Handboll, SHE, Semifinal 3, Sävehof - Skuru

FÖRSTA FÖRLUSTEN I SLUTSPELET

Vid seger hemma mot Skuru IK på tisdagskvällen hade finalplatsen varit säkrad. Så blev det dock inte när gästerna från Stockholm vände och vann med uddamålet i Partille Arena.
– Väldigt bittert, konstaterade huvudtränare Jesper Östlund efter slutsignalen.

Knappt 15 minuter in i den tredje semifinalen var det fortfarande snålt med mål i Partille. Ställningen var då 3–3 och när Skuru lyckades göra nästa mål i matchen valde Jesper Östlund att lägga fram timeout-kortet.

Spelare från akademin stod sedan i centrum när Sävehof skapade ett övertag. Först var det Irma Wester Kocanovic som stod för en kraftfull satsning, därefter levererade Ida Sembe en läcker lyftning och sedan slog Nina Koppang till med en fartfylld kontring.

Det lilla rycket resulterade i att Gulsvart för första gången hade ledningen halvvägs in i en match i semifinalserien när jumbotronen visade 13–10.
– Jag var nöjd över att vi ledde i halvtid, men inte särskilt nöjd över första delen av den första halvleken när vi körde fast mot deras försvarsspel. Vi hade tränat på det under hela veckan och trodde oss ha hittat lösningar, men vi körde fast i dag igen under en period, sade huvudtränare Östlund.

I inledningen på den andra halvleken tog sig gästerna tillbaka till ett lika-läge när Jennifer Johansson gjorde 16–16. Sävehofs respons blev att inte släppa in något på drygt sex minuter, samtidigt som tre mål gjordes i den andra spelriktningen.

Skuru skulle dock komma tillbaka och även nå fram till segern. Det blev dramatiskt när endast ett mål skulle skilja lagen åt. Slutresultatet skrevs till 23–24.
– Det är tråkigt att torska på hemmaplan, speciellt när det kändes som att det var uppeggat för fest. Publiken gjorde det helt fantastiskt i dag och bar fram oss, men tyvärr så gick det inte vår väg den här gången. Under matchens gång fanns det massor av saker vi hade kunnat göra bättre, men i slutändan handlar det om små detaljer i slutet av matchen där vi missade och de istället fick in bollen.

Semifinalserien förlängs därmed med åtminstone en match ytterligare. På fredag klockan 19:00 är det avkast i Stockholm.
– Det är bäst av fem. Såklart hade vi velat vinna i dag, men vi är också mentalt förberedda på att det inte ska gå av sig självt. Vi kommer behöva jobba för varje seger och i dag var vi inte tillräckligt bra. Skuru var ett mål bättre än oss, så nu får vi försöka vända på steken där borta.

IK Sävehofs målskyttar: Olivia Mellegård 4, Frida Rosell 4, Ida Sembe 3, Nina Koppang 3, Mai Kragballe 3, Irma Wester Kocanovic 2, Johanna Forsberg 1, Laura Jensen 1, Thea Blomst 1 och Carmen Martín 1.

Skuru IK:s målskyttar: Isabel van Kerkvoorde 8, Alexandra Bjärrenholt 4, Rikke Nielsen 3, Jennifer Johansson 3, Ellen Voutilainen 2, Elizabeth Collado 2 och Clara Bergsten 2.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..